Nieuwsbericht

Winnaar ontwerpwedstrijd Elephant Parade 2020

Geschreven door

De Media

Leestijd 3 minuten 604 x bekeken

Kim Roeleveld heeft de ontwerpwedstrijd van de Elephant Parade Ootmarsum gewonnen. Hiermee vergaart ze eeuwige roem, want haar kleurrijke ontwerp wordt nu in Thailand geschilderd op een grote olifant die een permanente plek krijgt in het centrum van Ootmarsum.

„Wow”, roept Kim met een blij gezicht. „Dit had ik totaal niet verwacht. De andere tekeningen zijn ook mooi, hoor.” De leerling van groep 7 van basisschool De Zevenster in Denekamp reageert vol verbazing als burgemeester John Joosten van Dinkelland, de juryvoorzitter, haar in de raadzaal van het gemeentehuis in Denekamp tot winnaar uitroept.

Kleurrijk en fantasievol

De jury (behalve Joosten, de kunstenaars Ton Schulten, Maureen Knobben, René Leuveld en José Reuvekamp) was unaniem in haar keuze. Kleurrijk en fantasievol, is Kims ontwerp. „Ik tekende eerste de vormen met potlood en kleurde die in met viltstiften”, legt ze uit. Haar lievelingskleur roze ontbreekt zeker niet.

De hoofdprijs is bijzonder: Kims ontwerp wordt op een anderhalve meter grote beeltenis van een babyolifant geschilderd. Dat gebeurt in Thailand. Een kunstenaar is daar deze week aan begonnen. Het eindresultaat is al te zien op een miniatuurversie die al klaar is. Deze woensdagmiddag krijgt de 12-jarige scholier uit Beuningen vast een ingelijste foto van het miniatuurtje.

Blijvende herinnering

Het origineel wordt haar in februari overhandigd, wanneer ook de ‘mammoetuitvoering’ naar Ootmarsum komt. Die krijgt, als blijvende herinnering aan de eerste Elephant Parade een prominente plek in het centrum van de Siepelstad. Het Kerkplein is een serieuze optie. In februari is tevens een expositie te zien van foto’s die kunstenaar/fotograaf Paul Eertman maakte van de Elephant Parade. Dan zijn ook de andere ontwerpen van de top 10 te zien. Van de ruim duizend kleurplaten die het Toeristische Ondernemersfonds Ootmarsum verspreidde op de basisscholen in Dinkelland, zijn er 433 ingeleverd door leerlingen van zes basisscholen in Dinkelland. „We zijn ongelooflijk verrast door de kwaliteit, creativiteit en verscheidenheid van de ontwerpen”, aldus de jury.

Kleurboek en Artbox

De jury maakte eerst een selectie van de tien beste ontwerpen. De makers daarvan zijn deze woensdagmiddag tijdens de prijsuitreiking ook van de partij, evenals de juryleden Ank en Ton Schulten. De zeven toppers krijgen een origineel kleurboek van de Elephant Parade International. De top 3, naast winnaar Kim Roeleveld, nummer 2 Amber Westreenen (groep 8 ’n Esch, Tilligte) en nummer 3 Elin Westerhof (groep 8, De Alexander, Denekamp) ontvangen een artbox met een miniatuurversie om te beschilderen.

Olifanten komen volgend jaar terug

De bekendmaking van de winnaar van de ontwerpwedstrijd is op de dag waarop de 37 dikhuiden van de Elephant Parade die de afgelopen 2,5 maand waren te zien in het centrum van Ootmarsum en het buitengebied, hun biezen weer pakken. Nadat ze vandaag zorgvuldig worden ingepakt, worden ze morgen vervoerd naar de hoofdvestiging van de Elephant Parade in Uithoorn. Vanwege de grote belangstelling werd de openluchtexpositie een maand verlengd. Volgend jaar komt de parade terug. Wow! Ik had het totaal niet verwacht; de andere tekeningen in de top 10 zijn ook heel mooi.

Deelnemende scholen waren: ’n Esch Tilligte: Amber Westreenen (groep 8); De Zevenster Denekamp: Laura Luttikhuis (groep 4), Kim Roeleveld (groep 7): De Meander Ootmarsum: Kyra Damhuis (groep 7), Siebe Boerkamp (groep 3): De Alexander Denekamp: Jesse Bosch (groep 6), Mick Leferink (groep 8), Luuk van Alst (groep 8), Evi Weusthof (groep 8) en Elin Westerhof (groep 8). Ook de Kingschool in Denekamp en ’n Baoken in Agelo hebben meegedaan.

Artikel uit Tubantia 25.11.2020 naar artikel in Tubantia

Deel dit artikel met vrienden

De Media

Geregeld dat er berichtgevingen uit Ootmarsum-Dinkelland in de landelijke, regionale of lokale (online) media verschijnen. Een aantal van dit soort berichten plaatsen we op onze website onder de noemer 'De Media'.

Meer verhalen uit Ootmarsum-Dinkelland

 1. Elephant Parade Twente

  Doe-tips Elephant Parade Twente

 2. Doe-tips

  Workshop olifant schilderen

  Geschreven door Ootmarsum-Dinkelland
 3. Natuur

  Prachtige heide routes

  Geschreven door Ivanka
 4. Doe-tips

  Elephant Parade Shops

  Geschreven door Liane

Tip je vrienden

facebook twitter