Zien & Doen

Op de fiets olifanten in Twente spotten

Geschreven door

Els

Leestijd 3 minuten 534 x bekeken

Het beloofde deze zondag een heerlijke nazomerdag te worden ideaal om de fietsroute “Elephant Parade” van 60 kilometer te fietsen. Dit is een openluchttentoonstelling in Ootmarsum en het buitengebied van Noordoost-Twente o.a. De Lutte doet met twee locaties hieraan mee.

Starten vanuit De Lutte

We zijn gestart bij de Tourist info in De Lutte, na een kopje koffie bij Eétcafé Plexat en met volle accu's van onze elektrische fietsen gingen we van start. De eerste olifant kwam in de tuin van Landgoedhotel De Wilmersberg op ons pad. Via de Tankenberg (hoogte punt Overijssel) gaat de route richting Weerselo en moest ik met lede ogen aanzien dat we plaatselijke ijssalon nog even links lieten liggen; te vroeg volgens de medefietsers....

Het Stift

Bij de volgende olifant bij Het Stift in het buitengebied van Weerselo hebben we een langere stop gemaakt om eens uitgebreid dit kleine gehuchtje met de Stiftskerk te bekijken. Ikzelf vond het ook leuk om de kleine fototentoonstelling van de vroegere bewoners te zien. Langzamerhand gaan er jasjes uit, vanwege het warme zonnetje. We treffen het maar met het mooie weer. De steeds wisselende natuur verbaast ons keer op keer, wat is Twente toch mooi hier hѐ?

Ootmarsum

Op de route richting Ootmarsum fietsen we over de (vind ik) altijd prachtige Ageler Es met een uitzicht dat nooit verveelt. In Ootmarsum zijn we in het middaguur aanbeland. Omdat in het centrum de drukte al redelijk op gang was gekomen besloten we daarom, met de fiets aan de hand, een globaal rondje langs een aantal olifanten te maken. De wandelroute doen we een andere keer!

Olifant Centrum Ootmarsum
Olifant Centrum Ootmarsum
Na ook op het industrieterrein aan de rand van Ootmarsum nog even te zijn afgestapt voor de drie mooie olifanten, gaat het richting Denekamp en belanden we op een plek, waar ikzelf nog nooit was geweest, namelijk het klooster in Noord-Deurningen. Ook hier een wat langere stop gemaakt om ons hierover te verbazen. Bij de olifant in deze tuin stond ook nog eens een magnoliaboom met mooie rode vruchten.

Gouden olifant bij De Bloemenbeek

De olifant bij Natura Docent is heel creatief beschilderend met jungledieren. Bij de kruising Lutterzandweg/Beuningerstraat was even een kleine verkeersopstopping door een auto met paardentrailer, maar vandaar ging het verder langs de laatste stop, de gouden olifant op het terras bij Landhuishotel De Bloemenbeek.

Olifant Bloemenbeek
Olifant Bloemenbeek

Een route van 60 kilometer vind ik normaal gesproken voor een fietsdag wel het maximum aantal, maar door de vele kleurrijke olifanten die ons “dwongen” om regelmatig af te stappen, dit keer absoluut geen zadelpijn. Een prachtige dag, ondanks dat we op al veel plekken in deze omgeving al eerder hadden gefietst.

Elephant Parade
Elephant Parade

Routes downloaden

Heb je ook zin om op pad te gaan? De tentoonstelling is nog tot 30 oktober en de route is af te halen bij de Tourist info in De Lutte of hier te downloaden.  

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Els

Meer verhalen uit Ootmarsum-Dinkelland

 1. 24 uur op pad met

  Bas & Nicolette in Twente: "Iedereen is zo ontzettend aardig hier"

 2. Ootmarsum

  Ingrid Pegge opent eigen kunstgalerie in Ootmarsum

  Geschreven door Ivanka
 3. Doe-tips

  Coffee-to-go met iets lekkers

  Geschreven door Ivanka
 4. Ootmarsum-Dinkelland

  Elephant Parade 2021

  Geschreven door Jeroen

Tip je vrienden

facebook twitter