1. Doe-tips

  Wat te doen in de herfst? 9 uitjes met kinderen in Twente

  Geschreven door

  Yvette

  Tijdens de herfst in Twente ontdek je Twente op een compleet nieuwe manier. Trek er deze herfst met jouw gezin op uit. Struin door de mooiste bossen en vind je eigen herfstschatten. Ga op ontdekking in een natuurmuseum of ontdek Twente met een wel heel bijzondere treintje. Pak je agenda en zet de leukste herfstuitjes in Twente in de agenda!

 2. Treinen in Rijssen, Haaksbergen en Hengelo

  Een leerzaam en leuk herfstuitje in één! In Rijssen, aan de voet van de Rijsserberg, ligt een traject van een smalspoor waar 100 jaar geleden de steenfabrieken hun grondstof op vervoerden. En dat treintje rijdt nog steeds! Maak een rit vanaf het station aan de Markeloseweg. Het Leemspoor is Iedere zaterdag geopend tot en met 31 oktober. Ook leuk: Maak een rit met de stoomtrein van Museum Buurtspoorweg! In de herfstvakantie is hier veel leuks te beleven. Of ga spoorfietsen in Hengelo, super leuke activiteit voor het hele gezin!

 3. Op zoek naar Kabouters en Eekhoorns (Nijverdal)

  Ga deze herfst op zoek naar kabouters of eekhoorns! Buitencentrum de Sallandse Heuvelrug in Nijverdal heeft twee kinderwandelingen: het kabouterpad (ongeveer 1 km) of het eekhoornpad (ongeveer 2 km). Het kabouterpad is leuk voor kinderen tot een jaar of 6, het eekhoornpad (ongeveer 2 kilometer) is geschikt voor alle leeftijden. Goed om te weten: na de wandeling kun je lekker opwarmen met een heerlijk drankje en wat lekkers bij restaurant Buitengewoon, dat aan het Buitencentrum grenst. Tip: bij het Buitencentrum worden regelmatig leuke kinderactiviteiten georganiseerd, die vind je op de website.

 4. Sta oog in oog met python Loesje bij Natura Docet Wonderryck

  Een leerzaam dagje weg in de herfst? Bezoek Natura Docet Wonderryck! Het oudste natuurhistorische museum van Nederland. Hier verwonder je je over de enorme collectie dieren (waaronder Python Loesje) en fossielen in de wonderkamers van het museum. Favoriet bij kinderen: bouw je eigen digitale bos in Funky Forest! In het museumcafé kun je terecht voor wat lekkers en hier speel je eindeloos spelletjes die je pakt uit de goed gevulde spelletjeskast.

 5. Natuurmuseum Holterberg met Daantje Das

  Op de Holterberg vind je Natuurmuseum Holterberg. Ideaal voor een dagje weg in de herfst waarbij je een binnen- en een buitenuitje afwisselt. Het natuurmuseum is één van de oudste en bekendste natuurmusea van Nederland. In het museum is voor kinderen van alles te ontdekken. Extra leuk; bij het museum hoort het Bos van Daantje Das. Tegenover het museum en gelijk naast kindvriendelijk restaurant Woody’s. Bij het museum is een route met opdrachtboekje voor het Bos van Daantje Bos te verkrijgen (€2,00). Strijk na dit uitje neer op het buitenterras van Woody’s, waar je kinderen spelen in de buitenspeeltuin terwijl jij op een zonnige herfstdag ontspant op het terras.

 6. Op zoek naar schatten van ’t Lutterzand

  In natuurgebied ’t Lutterzand klim je in bomen, ga je op zoek naar paddenstoelen en kijk je wie het verst stenen kan gooien in het water van De Dinkel. Maar wist je dat er ook schatten verstopt zitten in ’t Lutterzand? Reserveer bij Paviljoen 't Lutterzand het 'schatzoeken'. Gewapend met een metaaldetector en opdrachten struin je door het natuurgebied met maar één missie: op zoek naar de Dinkeldaalders. Opdracht volbracht? Dan strijk je neer bij Paviljoen ‘t Lutterzand. Waar je heerlijk nageniet terwijl de kinderen zich vermaken in de naastgelegen speeltuin. Wat wil je nog meer? Geschikt voor alle leeftijden!

 7. Twents genieten bij Landgoed Kaamps

  Bekijk koeien van heel dichtbij en zie met eigen ogen hoe de kaas gemaakt wordt. Proeven? Dat kan! De kaas uit eigen kaasmakerij proef en/of koop je in de landgoedwinkel. Naast de kaas vind je hier nog veel meer streekproducten. Kinderen genieten hier van de boerderijdieren, de koeien en de kleine speeltuin. Grotere kinderen kunnen een detectivespel spelen. Trek gekregen? Bezoek De Brasserie, de kaart van de Brasserie staat vol met Twentse heerlijkheden: Krentewegge, een Twentse borrelplank of een arretjescake.

 8. Shoppen voor het hele gezin: Roetgerink

  Kan je garderobe nog wel een herfst-update gebruiken en vind je het fijn om in één keer klaar te zijn? Dat kan bij modehuis Roetgerink in Enter. Met meer dan 100 fashionmerken, kun je terecht voor een complete shopbeleving! Heb je na al het shoppen trek gekregen? Roetgerink vind je midden in het centrum van Enter, je loopt dus zo door naar een van de lunchrooms of restaurants.

 9. Tips voor halloween

  Griezelen tijdens Halloween, ook dat doe je in Twente! De herfst is het seizoen voor het griezelfeest Halloween. Verspreidt door heel Twente worden er in de herfst verschillende Halloween activiteiten georganiseerd voor kinderen.

 10. Neem de tijd voor elkaar: ook met slecht weer!

  Tijdens de herfst wisselen de prachtige herfstdagen zich vaak af met regen en wind. Op de herfstige regenachtige dagen is er ook genoeg te doen met kinderen in Twente.
  1. Familiemuseum de MuseumFabriek in Enschede. Met deze herfst ‘expeditie BOS’
  2. Belevingspark CactusOase
  3. Escaperoom Hof te Langelo
  4. Speeltuin Morskieft
  5. Zero55 Enschede
  6. KidsCity Borne↵

Yvette

Yvette is oprichtster van Vettt.nl (2013). Toen ze moeder werd, kwam ze in een hele nieuwe 'andere' wereld terecht. Ze ontdekte dat er ontzettend veel leuks te doen en te beleven is met kinderen. Vanuit de drive om haar enthousiasme hierover te delen is het online platform. Vettt.nl is een plek waar je veel fijne inspiratie kunt scoren! Yvette woont samen met haar vriend en hun dochters Pippa (2011) en Coco (2015) in Enschede.

Deel dit artikel met vrienden

Meer verhalen uit Ootmarsum-Dinkelland

 1. Elephant Parade Twente

  Doe-tips Elephant Parade Twente

 2. Doe-tips

  Workshop olifant schilderen

  Geschreven door Ootmarsum-Dinkelland
 3. Natuur

  Prachtige heide routes

  Geschreven door Ivanka
 4. Doe-tips

  Elephant Parade Shops

  Geschreven door Liane

Tip je vrienden

facebook twitter