Slaaptijd!

Buiten wakker worden... Nou ja, bijna buiten! Langzaam leven begint in Twente.

Leestijd 3 minuten 4680 x bekeken

Dichter bij de mooiste natuur van Nederland kun je bijna niet komen. Laat je wekker maar thuis: hier word je wakker met zanglijsters en merels. Die zijn meestal het vroegst. De rest haakt pas aan. Ben je zelf niet zo’n vroege vogel? Draai je nog een keer lekker om. Niets is zo rustgevend als de geluiden uit de natuur.

Misschien raap je zelf je eitje voor bij het ontbijt. Of laat je liever een compleet verzorgd ontbijtje bezorgen. Je kiest zelf hoe ‘natuurlijk of luxe’ je wilt verblijven. Wordt het een tent, een camper of een bungalow? Er zijn volop campings en bungalowparken met volop activiteit en animatie. Er is niet alleen keuze, maar ook ruimte genoeg. Want ‘hutjemutje’ kamperen kennen we hier niet.

Fenomenale ligging

Welke accommodatie je ook kiest, de ligging is bijna altijd fenomenaal. Diep weggestopt tussen geurende dennen bijvoorbeeld. Of langs een kabbelende beek. Met fantastische uitzichten en grote kans op een ontmoeting met een edelhert, ree, wild zwijn of bever. De beleving is telkens anders maar steeds verrassend. Met volop natuurlijke speelaanleidingen. Het is even schakelen maar dan blijken een stuk touw, een slootje of een gevallen boom ineens de leukste manieren om de dag door te brengen.

Safaritenten in Twente
Safaritenten in Twente

Authentiek & lekker

Twente is altijd zichzelf gebleven. Met zijn schitterende afwisselende natuur met landgoederen, weilanden, heuvels, heide, houtwallen, bossen en het geroemde coulisselandschap. Daartussen vind je volop fiets- en wandelpaden. Langs losse boerderijen en schuren, alsof ze verstrooid zijn over het zacht glooiende landschap. Net als kastelen, buitenplaatsen, havezaten en watermolens. Die laatste werken vaak nog. En, niet onbelangrijk: je kunt er meestal ook iets drinken. Net als vroeger, toen de boer best een borreltje lustte terwijl hij moest wachten tot zijn graan gemalen was.

Tip: Een fiets huur je vaak gewoon bij de receptie. En als je toch onderweg bent: probeer eens een weekend de supermarkt te mijden en koop je brood, zuivel, groente en fruit, net als vroeger bij de boer of molen.

Samen met Landschap Overijssel

Twente zonder natuur is ondenkbaar. Daarom werken de bij ons aangesloten parken en campings nauw samen met Landschap Overijssel. Daar profiteren gasten natuurlijk van mee: zo kun je bijvoorbeeld op pad met de boswachter. Met onderweg prachtige verhalen over de plaatselijke dieren en hun gewoontes. Maar ook over de kracht van de natuur. Het bos als allesreiniger van lucht en water bijvoorbeeld. Als fabrikant van hout en voedsel en, misschien kom je daar wel voor, als medicijn voor onze fysieke en geestelijke gezondheid. Groen doet ons goed: we herstellen sneller van ziektes, voelen ons beter en blijven gezonder in het groen.

Thuiskomen in Twente

Samenwerken in Twente doen we op een zo hoog mogelijk niveau. In een collectief van (een aantal) vrijetijdsondernemers wordt er geïnvesteerd in duurzame ontwikkelingen zodat jouw verblijf in Twente zo aangenaam mogelijk wordt. Een eenvoudige natuurcamping of juist een met zwembad en/of privé sanitair. Een comfortabele bungalow kan ook. Er is genoeg te kiezen.

And the Oscar goes to…

Onder al het Twentse top¬aanbod wees de ANWB onderstaande kanjers aan als topcamping 2023. Elk kreeg maar liefst vijf sterren! Goed om te weten: bij de toekenning van de sterren speelt ook de duurzaamheid een rol.

De Tolplas
De Tolplas

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Meer verhalen uit Ootmarsum-Dinkelland

 1. Doe-tips

  5 x Muzikale uitjes in juni - daar zit muziek in!

  Geschreven door Denise
 2. Culinair

  De lekkerste ijsjes in Ootmarsum-Dinkelland

  Geschreven door Liane
 3. Accommodaties

  Romantisch slapen in een heuse Pipowagen!

  Geschreven door Liane
 4. Doe-tips

  10 x Heerlijk terras mét buitenspeeltuin

  Geschreven door Liane

Tip je vrienden

facebook twitter