Slaaptijd!

Buiten wakker worden... Nou ja, bijna buiten! Thuiskomen in Twente.

Leestijd 4 minuten 2698 x bekeken

Dichter bij de mooiste natuur van Nederland kan bijna niet. De wekker laat je thuis. Hier word je wakker met zanglijsters en merels. Die zijn namelijk vaak het vroegst. De rest haakt pas later aan. Ben je zelf ook niet zo’n vroege vogel? Draai je dan nog een keer lekker om. Niets is zo rustgevend als de geluiden uit de natuur.

Misschien raap je zelf je eitje voor bij het ontbijt. Of laat je liever een compleet verzorgd ontbijtje bezorgen. Je kiest zelf hoe ‘natuurlijk of luxe’ je wilt verblijven. Wordt het een tent, een camper of een bungalow? Er zijn volop campings en bungalowparken met volop activiteit en animatie. Er is niet alleen keuze, maar ook ruimte genoeg. Want ‘hutjemutje’ kamperen kennen we hier niet.

Fenomenale ligging

Welke accommodatie je ook kiest, de ligging is bijna altijd fenomenaal. Diep weggestopt tussen geurende dennen bijvoorbeeld. Of langs een kabbelende beek. Met fantastische uitzichten en grote kans op een ontmoeting met een edelhert, ree, wild zwijn of bever. De beleving is telkens anders maar steeds verrassend. Met volop natuurlijke speelaanleidingen. Het is even schakelen maar dan blijken een stuk touw, een slootje of een gevallen boom ineens de leukste manieren om de dag door te brengen.

Safaritenten in Twente
Safaritenten in Twente

Authentiek & lekker

Twente is altijd zichzelf gebleven. Met zijn schitterende afwisselende natuur met landgoederen, weilanden, heuvels, heide, houtwallen, bossen en het geroemde coulisselandschap. Daartussen vind je volop fiets- en wandelpaden. Langs losse boerderijen en schuren, alsof ze verstrooid zijn over het zacht glooiende landschap. Net als kastelen, buitenplaatsen, havezaten en watermolens. Die laatste werken vaak nog. En, niet onbelangrijk: je kunt er meestal ook iets drinken. Net als vroeger, toen de boer best een borreltje lustte terwijl hij moest wachten tot zijn graan gemalen was.

Tip: Een fiets huur je vaak gewoon bij de receptie. En als je toch onderweg bent: probeer eens een weekend de supermarkt te mijden en koop je brood, zuivel, groente en fruit, net als vroeger bij de boer of molen.

Samen met Landschap Overijssel

Twente zonder natuur is ondenkbaar. Daarom werken de bij ons aangesloten parken en campings nauw samen met Landschap Overijssel. Daar profiteren gasten natuurlijk van mee: zo kun je bijvoorbeeld op pad met de boswachter. Met onderweg prachtige verhalen over de plaatselijke dieren en hun gewoontes. Maar ook over de kracht van de natuur. Het bos als allesreiniger van lucht en water bijvoorbeeld. Als fabrikant van hout en voedsel en, misschien kom je daar wel voor, als medicijn voor onze fysieke en geestelijke gezondheid. Groen doet ons goed: we herstellen sneller van ziektes, voelen ons beter en blijven gezonder in het groen.

Thuiskomen in Twente

Op ThuiskomeninTwente.nl vind je direct het verblijf dat je zoekt. Een eenvoudige natuurcamping of juist een met een zwembad en/of privé sanitair. Een comfortabele bungalow kan ook. Er is genoeg te kiezen. Goed om te weten dat Thuiskomen in Twente ook staat voor het kwaliteitsniveau. Samen werken we aan een zo hoog mogelijk niveau van de accommodaties maar ook van de dienstverlening. Kijk voor het complete aanbod van de mooiste campings en bungalowparken op www.thuiskomenintwente.nl.

Tijd zat in Twente. Neem de tijd voor een ontspannen verblijf op een van campings in Twente, of voor een luxueus verblijf in een bungalow of familiehuis. De Twentse campings, bungalowparken en groepsaccommodaties maken graag tijd voor je.

De Tolplas
De Tolplas

Vakantietrends

Vakantietrend 1: Privé sanitair
Steeds meer campings spelen in op comfortabel kamperen. Steeds vaker wordt daarbij een eigen wc en douche aangeboden. Hoef je nooit meer met een rol wc-papier de camping over…

Vakantietrend 2: Samen ben je niet alleen
Leuke vriendengroep? Of samen met de familie op pad? Huur een eigen huisje of groepsverblijf op een van de recreatieparken. Dan heb je én je privacy én gezelligheid aan elkaar. En bovendien: geen kind aan de kinderen. Die vinden elkaar in het zwembad, de speeltuin of bij een van de leuke activiteiten.

Vakantietrend 3: Camper'en
Steeds meer jonge gezinnen maar ook babyboomers investeren in een camper en zoeken de vrijheid weer op. Vaak zijn het korte verblijven in het voor- en naseizoen. Ben jij ook de gelukkige eigenaar van een camper(tje)? Op www.thuiskomenintwente.nl zie je in een oogopslag waar je terecht kunt!

Meer verhalen uit Ootmarsum-Dinkelland

 1. Doe-tips

  10 x Muzikale uitjes in juni - daar zit muziek in!

  Geschreven door Denise
 2. Doe-tips

  10 x Doe tips voor een onvergetelijk Pinksterweekend

  Geschreven door Denise
 3. Culinair

  De lekkerste ijsjes in Ootmarsum-Dinkelland

  Geschreven door Liane
 4. Accommodaties

  Boek nu een van onze luxe 5 sterren campings!

  Geschreven door Liane

Tip je vrienden

facebook twitter