Nieuwsbericht

Wat is het effect van corona voor Ootmarsum-Dinkelland?

Leestijd 3 minuten 5756 x bekeken

In Ootmarsum-Dinkelland is iedereen altijd van harte welkom! Echter vanwege de corona maatregelen zijn er helaas een aantal zaken die we willen toelichten.

Maandag 14 december heeft de Nederlandse overheid ons land in een lock down gezet. Op 23 januari is daar een avondklok bijgekomen. Je mag zonder geldige reden niet op straat tussen 21.00-4.30 uur. Op 23 februari is tijdens de officiële persconferentie aangegeven dat de lock down wordt verlengd tot 15 maart 2021. Op deze manier wordt er getracht de besmettingen van corona te laten dalen. Hierdoor zijn ook onze VVV kantoren in Ootmarsum en Denekamp gesloten. Wij werken nu vanuit huis en zijn per mail en onze social media kanalen bereikbaar. Hopelijk kunnen we vanaf 15 maart weer voor alle gasten klaarstaan.

Kleine versoepeling in de lock-down
Scholen, kappers, nagelstudio's en beautysalons mogen weer open! Winkelen kan op afspraak, bestellen en afhalen mag ook. Maximaal 2 klanten per verdieping en 4 uur van te voren een afspraak maken. Daarnaast mag een aantal winkels hele dagen van de overheid geopend zijn. Helaas blijven de horeca en musea gesloten. Een aantal horeca-ondernemers in Ootmarsum-Dinkelland hebben zelf diverse initiatieven genomen om deze moeilijke tijd door te komen. Kijk daarvoor op onze speciale pagina met een link.
naar de initiatieven

Maatregelen overheid
Bekijk hier het laatste nieuws en de actuele stand van zaken vanuit de overheid gelden: Klik hier voor de info van de rijksoverheid.

De belangrijkste punten:
- houd 1,5 meter afstand van anderen
- was vaak je handen
- hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
- schud geen handen
- blijf thuis bij verkoudsheidsklachten
- Draag een mondkapje in binnenruimtes of waar dat gevraagd wordt
- vermijd drukte

VEELGESTELDE VRAGEN CORONA IN DUITSLAND
We krijgen veel vragen over het reizen naar Duitsland. Mag je nog boodschappen doen of tanken in Nordhorn? Voor antwoorden op die vragen kijk op de site van: Duitsland Instituut.

AGENDA
Onze dag tot dag agenda houden wij up to date op basis van de informatie die wij van organisaties ontvangen. Laat het ons gerust weten als we hierop iets missen. Dit kan per mail naar info@vvvootmarsum.nl.

BEREIKBAARHEID VVV OOTMARSUM-DINKELLAND
Vanaf donderdag 4 maart 2021 is onze VVV balie in Ootmarsum weer van maandag tot en met vrijdag geopend van 10.00-16.00 uur en op zaterdag van 10.00-13.30 uur. Uiteraard zijn we ook bereikbaar via mail of via onze social media kanalen.

MEER INFORMATIE
Houd ook onze social media kanalen in de gaten! Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn.
Mocht je iets missen op onze website, laat het ons weten, dan passen we dat uiteraard zo snel mogelijk aan.

SAMEN STERK
Als VVV Ootmarsum-Dinkelland leven we uiteraard mee met onze leden en willen hen daar waar mogelijk ondersteunen. Natuurlijk blijven we alle ontwikkelingen goed volgen en houden we ons uiteraard aan de maatregelen en adviezen van de overheid. Samen staan we sterk!

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Meer verhalen uit Ootmarsum-Dinkelland

 1. Accommodaties

  Met de kids op vakantie

  Geschreven door Ootmarsum-Dinkelland
 2. Accommodaties

  Glamping bij Papillon Country Resort

  Geschreven door Liane
 3. 48 uur op pad met

  Mathias neemt je mee voor een Twents Blokje Om: ontdek de Smokkelroute.

  Geschreven door Mathias
 4. Route-tips

  5 handige en leuke tips tijdens het lopen van de Smokkelroute

  Geschreven door Mathias

Tip je vrienden

facebook twitter