Nieuwsbericht

Wat is het effect van corona voor Ootmarsum-Dinkelland?

Leestijd 3 minuten 6201 x bekeken

In Ootmarsum-Dinkelland is iedereen altijd van harte welkom! Echter vanwege de corona maatregelen zijn er helaas een aantal zaken die we willen toelichten.

Op 23 maart is tijdens de officiële persconferentie aangegeven dat de lock down wordt verlengd tot en met 20 april. Eén maatregel wordt iets aangepast: vanaf 31 maart gaat de avondklok een uur later in, je mag dan niet op straat komen tussen 22.00 ten 4.30 uur.

Op 13 april is een volgende persconferentie waarin wordt gezegd wat er na 20 april mogelijk is. Als de cijfers eerder een positief beeld laten zien, dan kan een maatregel ook eerder worden aangepast. Als de cijfers tegenvallen, kan een maatregel eerder worden aangescherpt.

Winkelen tijdens de lock-down
Scholen, kappers, nagelstudio's en beautysalons mogen weer open! Winkelen kan op afspraak, bestellen en afhalen mag ook. Maximaal 2 klanten per verdieping en 4 uur van te voren een afspraak maken. Daarnaast mag een aantal winkels hele dagen van de overheid geopend zijn. Helaas blijven de horeca en musea gesloten. Een aantal horeca-ondernemers in Ootmarsum-Dinkelland hebben zelf diverse initiatieven genomen om deze moeilijke tijd door te komen. Kijk daarvoor op onze speciale pagina met een link.
naar de initiatieven

Maatregelen overheid
Bekijk hier het laatste nieuws en de actuele stand van zaken vanuit de overheid gelden: Klik hier voor de info van de rijksoverheid.

De belangrijkste punten:
- houd 1,5 meter afstand van anderen
- was vaak je handen
- hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
- schud geen handen
- blijf thuis bij verkoudsheidsklachten
- Draag een mondkapje in binnenruimtes of waar dat gevraagd wordt
- vermijd drukte

VEELGESTELDE VRAGEN CORONA IN DUITSLAND

! Vanaf dinsdag 6 april moeten reizigers uit Nederland een negatieve test bij zich hebben als ze naar Duitsland reizen!

We krijgen veel vragen over het reizen naar Duitsland. Mag je nog boodschappen doen of tanken in Nordhorn? Voor antwoorden op die vragen kijk op de site van: Duitsland Instituut

AGENDA
Onze dag tot dag agenda houden wij up to date op basis van de informatie die wij van organisaties ontvangen. Laat het ons gerust weten als we hierop iets missen. Dit kan per mail naar .

BEREIKBAARHEID VVV OOTMARSUM-DINKELLAND
De VVV balie in Ootmarsum is weer geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00-16.00 uur en op zaterdag van 10.00-13.30 uur. Uiteraard zijn we ook bereikbaar via mail of via onze social media kanalen.

MEER INFORMATIE
Houd ook onze social media kanalen in de gaten! Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn.
Mocht je iets missen op onze website, laat het ons weten, dan passen we dat uiteraard zo snel mogelijk aan.

SAMEN STERK
Als VVV Ootmarsum-Dinkelland leven we uiteraard mee met onze leden en willen hen daar waar mogelijk ondersteunen. Natuurlijk blijven we alle ontwikkelingen goed volgen en houden we ons uiteraard aan de maatregelen en adviezen van de overheid. Samen staan we sterk!

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Meer verhalen uit Ootmarsum-Dinkelland

 1. 24 uur op pad met

  Bas & Nicolette in Twente: "Iedereen is zo ontzettend aardig hier"

 2. Ootmarsum

  Ingrid Pegge opent eigen kunstgalerie in Ootmarsum

  Geschreven door Ivanka
 3. Doe-tips

  Coffee-to-go met iets lekkers

  Geschreven door Ivanka
 4. Ootmarsum-Dinkelland

  Elephant Parade 2021

  Geschreven door Jeroen

Tip je vrienden

facebook twitter