Doe-tips

De wonderlijke wereld van Wonderryck

Geschreven door

Maudgeniet

Leestijd 3 minuten 3894 x bekeken

Natura Docet Wonderryck Twente is het oudste natuurhistorisch museum van Nederland. Het is een interactief museum waarbij iedere zaal een ander verhaal vertelt. Je vindt er een grote collectie van bijzondere dieren en fossielen. Echt een plek waar iedereen zich weet te vermaken! Zo ook Maud en haar twee dochters. Lees haar leuke blog over het bezoek aan dit bijzondere museum

Leuke uitjes spotten
Met onze meisjes trekken we er altijd graag op uit om nieuwe dingen te ontdekken. Is dat de ene keer een wandeling, de andere keer een pretpark of dierentuin. We zijn altijd op zoek naar leuke speeltips voor de kinderen. Sinds dat onze oudste nu naar school gaat wordt het wel minder qua uitjes. Wekelijks is bijna niet meer mogelijk, want de drukte op school vraagt veel en in het weekend is rust dan prettiger. Dus blijven we vaker thuis. Knutselen of lekker wandelen in het bos. Maar af en toe is het tóch leuk om er wel tussenuit te gaan. Zo gingen we dus onlangs naar Natura Docet Wonderryck.

Natura Docet Wonderryck
Natura Docet Wonderryck

Een museum voor jong en oud!
Fenne (4) vond het museum heel interessant en leuk. Onze Saar (2) was nog net iets te jong, maar ze probeerde volop mee te doen met haar grote zus. Beiden hadden een leuke middag. Bij binnenkomst in het museum kom je als eerste in de museumwinkel terecht. Dit is al een beleving op zich. Je vindt hier de mooiste stenen, boeken, haaientanden, speelgoed en tal van andere leuke dingen. Het is trouwens ook de plek voor een lekker hapje of drankje in het aansluitende tuincafé.

Leuke opdrachtjes
Leuke opdrachtjes

Interactief museum
Het is een echt interactief museum. In de zaal ‘Twente door de ogen van’… zie je ons mooie Twente door de ogen van verschillende dieren: een kikker, een vogel, een vlinder, een das en noem het maar op. Voor onze meiden misschien wel het leukste van het hele museum. Naast de ervaring hoe dieren dingen doen, kunnen ze verschillende opdrachtjes doen. Ondanks dat ikzelf een beetje de kriebels kreeg van alle opgezette dieren in de volgende zaal vonden zij dit heel erg leuk! Het aanbod van dieren is heel groot. Zo waren er dieren die ze nog nooit ‘in het echt’ gezien hadden. In de hoek staat een grote mand met knuffeldieren. De meiden konden zelf op zoek gaan naar het soortgelijke dier dat in de vitrines te vinden is. Het was een zeer leuk spelletje waar ze zich lang mee vermaakt hebben.

Dieren 'in het echt' zien
Dieren 'in het echt' zien

Het is mooi buiten!
Ondanks het regenachtige weer konden wij tussen de buien door nog even naar buiten. Spelen in de mooie tuin van het museum waar ook veel te beleven is. Een natuurspeelplaats en een wandelpad waar we onderweg steeds iets nieuws tegenkwamen. Modderplassen, een mooie hut, paddenstoelen en bloemen. Of het dus mooi weer is of een regenachtige dag, het blijft een leuk uitje voor kinderen om dit museum te bezoeken.

mooie hut!
mooie hut!

Meer info over Natura Docet Wonderryck Twente: klik hier

Meer lezen van MaudGeniet? Neem een kijkje op haar blog: maudgeniet.nl

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Maudgeniet

Maud is de meest trotse mama ter wereld!. Ze woont in het mooie Twente (Oldenzaal) met haar vriend Jasper, en dochtertjes Fenne en Saar en hond Buddy. Met twee kleine kindjes wordt het vele reizen een stuk minder en schrijft ze over vrijwel alles waar ze van geniet, daarnaast gaat ze regelmatig op zoek naar de leukste plekjes in haar eigen regio.

Meer verhalen uit Ootmarsum-Dinkelland

 1. Doe-tips

  4 x Muzikale uitjes in mei & juni - daar zit muziek in!

  Geschreven door Denise
 2. Culinair

  De lekkerste ijsjes in Ootmarsum-Dinkelland

  Geschreven door Liane
 3. Accommodaties

  Romantisch slapen in een heuse Pipowagen!

  Geschreven door Liane
 4. Doe-tips

  10 x Heerlijk terras mét buitenspeeltuin

  Geschreven door Liane

Tip je vrienden

facebook twitter