1. Doe-tips

  Musea in Ootmarsum en Denekamp

  Het hele jaar door kun je cultuur snuiven in de diverse musea in Ootmarsum en Denekamp. Wil je op ontdekkingsreis of genieten van kunst of wellicht lekker rondrennen? Ootmarsum-Dinkelland heeft erg leuke musea waar altijd iets te beleven is en waarna je bij vertrek weer heel veel wijzer bent geworden! Ontdek de bijzondere tentoonstellingen, de interessante rondleidingen of neem deel aan de verschillende workshops.

 2. Museum Natura Docet

  Lang zullen ze leven… eindelijk is het zo ver! De dino’s zijn na 30 jaar terug in Denekamp. Deze zomer ontdek je bij Museum Natura Docet alles over echte Europese dinosauriërs.

 3. Openluchtmuseum Ootmarsum

  Een levend museum, direct aan de rand van het centrum gelegen. Een groot aantal authentieke streekgebonden gebouwen brengt de tijd van toen tot leven.

 4. Museum Huize Keizer

  In Denekamp staat vlakbij de St. Nicolaaskerk de karakteristieke voormalige winkel van, zoals het in de volksmond heet, de ‘dames Keizer’.

 5. Onderwijsmuseum Educatorium

  Weer naar School. In een historische vakwerkgebouw uit de 17e eeuw aan de Keerweer is het Schoolmuseum Ootmarsum gevestigd. In meerdere vertrekken is het onderwijs van vroeger tot nu te zien.

 6. Cosmos Sterrenwacht

  Ontdek de sterrenhemel bij de donkerste sterrenwacht van Nederland, voor jong en oud een onvergetelijke ervaring.
  Bij geen enkele sterrenwacht in Nederland is het zo donker als in Lattrop! Cosmos is ook één van de grootste sterrenwachten van Nederland en bestaat al meer dan 60 jaar.

 7. Hennie Kuiper Wielermuseum

  Wie van wielrennen houdt, moet echt een bezoek brengen aan het Hennie Kuiper Wielermuseum.

 8. Museum Ton Schulten

  Sinds jaren is Ton Schulten werkzaam als schilder.
  Als ontdekker van het kleurrijke mozaïeklandschap is zijn werk gebaseerd op het aloude Twentse Coulisselandschap met zijn glooiende essen, zijn karakteristieke houtwallen en solitaire bomen.

 9. Drostenhuis

  In de schaduw van de grote kerk in Ootmarsum is het Drostenhuis te vinden. Het is een historisch rustpunt in een ontdekkingsreis naar het verleden.

Meer verhalen uit Ootmarsum-Dinkelland

 1. Elephant Parade Twente

  Officiële opening Elephant Parade Twente

  Geschreven door Ivanka
 2. Elephant Parade Twente

  Elephant Parade Twente

  Geschreven door Ootmarsum-Dinkelland
 3. Elephant Parade Twente

  Doe-tips Elephant Parade Twente

 4. Doe-tips

  Workshop olifant schilderen

  Geschreven door Ootmarsum-Dinkelland

Tip je vrienden

facebook twitter