Denekamp

De locale producten van Denekamp en omgeving

Geschreven door

Culinea

Leestijd 2 minuten 2256 x bekeken

Natuurlijk willen wij onze streek ook culinair beleven en dat kan. Prachtige boerderijen in deze omgeving die ook hele mooie producten produceren. De lokale producten van Denekamp en omgeving, zoals van boerderij Erve Elferman.

Erve Elferman

Op weg door het prachtige landschap van het Dinkeldal rijden we naar het bedrijf van Harrie en Suze Boomkamp. In de weiden rondom dit eeuwenoude bedrijf grazen de beige Limousin runderen, de beste vleeskoeien met hoogwaardig rundvlees. Wij worden ontvangen door de zoon des huizes en later komt ook zijn moeder Suze erbij. Een enthousiaste vrouw die gelijk koffie voor ons zet en ons ontbijtkoek aanbiedt in hun ontvangstruimte. Wat een leuk mens en wat een passie. Harrie is nog in de slagerij bezig, de runderen worden ergens anders geslacht maar Harrie snijdt zelf het vlees in hun ambachtelijke slagerij en verwerkt het in de keuken.

Harrie en Suze
Harrie en Suze

hart voor het bedrijf

Dit wilde ik natuurlijk graag zien, maar daar kwam Harrie al binnen met zijn slagersjas nog aan. Hij was net klaar. Toen Harrie eenmaal begon te praten, hield hij niet meer op. Deze mensen hebben zo’n hart voor hun bedrijf en hun dieren, het is onbeschrijflijk. Hij vertelt hoe alles begint met de grond, hoe belangrijk het gras is met al zijn natuurlijk kruiden en mineralen en dat de koeien naar buiten kunnen. De kalfjes die bij hun moeder blijven, waardoor ze al het goeds van de moedermelk meekrijgen waardoor ze goed groeien. De runderen worden pas na drie jaar geslacht, hierdoor zijn ze goed gerijpt.

kwaliteit
kwaliteit

Kwaliteit, eerlijk en gezond

Zo’n 22 toprestaurants hebben het vlees van deze boerderij op de kaart staan en de Cas Spijkers Academie komt hier regelmatig op excursie. Niet dat Harrie hiervan onder de indruk is. Voor hem is kwaliteit en een eerlijk en gezond product het belangrijkste. Wij zouden de hele dag wel naar dit bevlogen paar willen luisteren, maar we hebben hier helaas geen tijd voor.

Limousin rundvlees
Limousin rundvlees

Huisgemaakte runderbouillon

Wel wil ik natuurlijk dit prachtige product meenemen. Pff wat is die keuze moeilijk, wil alles wel meenemen, maar uiteindelijk gekozen voor runderwangen, door Harrie zelf bereidde verse gekruide worsten (Zoozies noemt hij ze), short ribs, riblappen, longhaas en huisgemaakte runderbouillon meegenomen. Zo….. onze vriezer ligt vol met (h)eerlijk vlees. Maar gelukkig kan je online dit prachtige vlees bestellen. Dus als je eens echt goed vlees wilt proeven, bestel dan een pakket met Limousin rundvlees.

diners
diners

Lees hier meer over de bezienswaardigheden die Culinea heeft bezocht in Denekamp. Lees hier meer reisverslagen van Culinea.

Deel dit artikel met vrienden

Culinea

Wie zit er achter Culinea? Het gezicht achter de blog is Hanneke de Jong. Ze woont met haar man Auke en de 3 katten Freddie, Birdie en Woozie in het prachtige Zeewolde, op 300 meter van het strand, het bos en het dorp. Geboren en getogen in Barneveld, verklaart haar voorliefde voor kip en eieren.
Ze kookt dagelijks vers en met zoveel mogelijk lokale ingrediënten van het seizoen. Welkom bij haar culinaire wereldreis.

Meer verhalen uit Ootmarsum-Dinkelland

 1. Artikel

  Proef 'm zelf: de wijnbonbon van Bon Bien

  Geschreven door Denise
 2. Culinair

  Met z’n achten dineren in een wijnvat tijdens de Twentse Wijndagen!

  Geschreven door Liane
 3. Route-tips

  Bijzondere route: de Bronnenroute door Het Springendal

 4. Factcheck

  Zijn Tukkers echt trots op hun streektaal? Bekende Twentenaren reageren.

Tip je vrienden

facebook twitter