1. 0/8
  '

  Artikel

  Deze wijntelers kom je tegen op de Twentse Wijndagen

  Geschreven door

  Denise

  Tijdens de 1e editie van Twentse Wijndagen maak je kennis met Twentse wijntelers en hun wijnen. Elke wijnteler heeft een uniek verhaal te vertellen en dat doen ze ook zeker tijdens de wijndagen.

  Scroll naar beneden en leer ze alvast kennen. Proost!

 2. 8/8

  8.

  WIJNGAARD DE WOLFSHAAR

  In 2019 heeft familiebedrijf, wijngaard De Wolfshaar uit Geesteren, haar eerste druiven aangeplant. En in mei '22 hebben ze hun eerste wijnen al geïntroduceerd, namelijk deze:

  • Carpatian Snow (droge witte wijn)
  • White Timber (droge witte wijn)
  • Canis Lupus (rosé wijn)
  • Howling Night (zoete witte wijn)

  En daar zijn ze, terecht, ontzettend trots op.

 3. 7/8

  7.

  WIJNGAARD KÖTTER

  Wijngaard Kötter is een wijngaard in ontwikkeling en opbouw. Op 3 mei 2021 is de nieuwe wijngaard ingeplant. De druivenrassen bestaan uit Souvignier Gris en Pinot Gris

 4. 6/8

  6.

  WIJNGAARD ADEBAER

  Vol enthousiasme zijn Henk en Marian Masselink in 2010 begonnen met de aanleg van hun wijngaard.

  Door de eigenzinnige aanleg is een wijngaard ontstaan met prachtige doorkijkjes met een zeer rustgevend karakter.

  Ook de naam van de wijngaard is eigenzinnig: Adebaer. Adebaer is een oude Saksische benaming voor de ooievaar en betekent “Hij die geluk brengt”.

  Henk en Marian verbouwen 2 rassen druiven, Johanniter voor de witte wijn en Marechal Foch voor de rode wijn. Deze rassen zijn zeer geschikt voor de teelt van druiven in Nederland.

 5. 5/8

  5.

  WIJNGAARD BI’J DE REGGE

  Jeroen Ziel, Rob Kleinsman en Robert Spenkelink vormen samen het trio van de Twentse wijnmakers. Op wijngaard bi’j de regge staan maar liefst 12 jaar oude wijnranken.

  De druivenrassen die ze gebruiken in de wijngaard zijn rassen die minder gevoelig zijn voor ziektes. Dat zijn rassen als Solaris en Regent, maar ook Cabernet Blanc, Cabernet Cortis en Pinot Gris.

 6. 4/8

  4.

  WIJNGAARD DE TAPPENMARS

  De Tappenmars is een wijngaard en wijnmakerij in Den Ham en is gelegen op de grens van het Vechtdal en Twente. Eigenaren Rikus Poel en Tineke de Vries hebben de eerste wijnstokken in 2005 aangeplant. Inmiddels is de wijngaard gegroeid naar een oppervlakte van 3,2 hectare.

  In de in 2011 nieuw gebouwde wijnkelder worden druiven en andere fruit soorten verwerkt tot witte, rosé en rode wijnen.

 7. 3/8

  3.

  WIJNGAARD HOF VAN TWENTE

  Ilse en Roelof Visscher hebben in Bentelo hun droom gerealiseerd. In 2000 begonnen ze met hun eigen wijngaard. Inmiddels heeft het bedrijf ruim 6,5 ha aan druiven staan, goed voor 25.000 liter Twentewijnen.

  Proef tijdens de Twentse Wijndagen van hun heerlijke witte wijnen gemaakt van Johanitter- of Solarisdruif. Of de rode cuvée van Pinotin-druif, de Regent en de Lemberger.

 8. 2/8

  2.

  WIJNGAARD MALINDEHOF

  Thea en Herman Wienk runnen met veel passie hun eigen wijngaard Malindehof in Hengelo. Ze produceren er hun eigen wijn met veel liefde en aandacht

 9. 1/8

  1.

  WIJNGAARD NIJREES

  Michel en Simone Verweg zijn in 2009 hun eigen wijngaard begonnen. De wijngaard heeft een oppervlakte van ca. 7000 m² en zal gezien de beperkte ruimte niet verder in oppervlakte toenemen.

  Nijrees maakt 4 soorten wijnen: rood (druif Pinotin), rosé (druif Regent), witzoet (druif Solaris) en wit droog (druif Johanniter).

  Gezien de maximale wijnopbrengst van 3500 liter wijn per jaar blijft het product zeer exclusief. Een wijn uit de bosrijke omgeving van het Nijrees, die met de nodige zorg is behandeld en een heerlijke smaak heeft.

Meer verhalen uit Ootmarsum-Dinkelland

 1. Blog

  Escaperoom Othmar's Geheim

  Geschreven door Sandra
 2. Doe-tips

  10 x Heerlijk terras mét buitenspeeltuin

  Geschreven door Liane
 3. Doe-tips

  De leukste gezinsuitjes bij onze oosterburen

  Geschreven door Liane
 4. Accommodaties

  Boek nu een van onze luxe 5 sterren campings!

  Geschreven door Liane

Tip je vrienden

facebook twitter