1. 0/9
  '

  Artikel

  Deze wijnhuizen kom je tegen op de Twentse Wijndagen

  Geschreven door

  Denise

  Ootmarsum wordt in de oktoberweekenden omgetoverd tot een heuse wijnstad. De bezoekers lopen door een grote wijnpoort de Siepelstad binnen. Daar kan kun je een wijnrouteboekje kopen, proefmuntjes en een wijnglas. In de binnenstad krijgen negen wijnhuizen uit Spanje, Frankrijk, Oostenrijk & Italië een podium. Verder zijn er 50 wijnvaten in de binnenstad verspreid, waarlangs de wijnroute loopt.

  Scroll naar beneden en leer de 9 wijnhuizen alvast kennen. Proost!

 2. 9/9

  9.

  Bodegas Latue - La Mancha / Spanje

  Toledo is één van de oudste steden van Spanje en ligt in de regio La Mancha. De Bodega Latue is vanaf 1954 al drie generaties lang het grootste samenwerkingsverband van biologisch werkende wijnboeren. In totaal bewerken 600 boeren 3600 hectare. La Mancha heeft een continentaal klimaat, warme hete zomers, koude winters en weinig neerslag. Dit klimaat geeft de druif precies voldoende spanning en complexiteit.

 3. 8/9

  8.

  Domaine la Croix Belle - Côte de Thongue / Frankrijk

  Domaine de Croix Belle is niet meer weg te denken uit het gebied de Côtes de Thongue. De wijngaarden krijgen hier het grootste aantal zonuren dat de Franse wijnbouw kent. De wind vanuit de Middellandse Zee tempert de hoge temperaturen. In augustus zorgt de koude wind vanuit de Cévennen en het Centraal Massief voor meer spanning in het klimaat en dus de druif.

 4. 7/9

  7.

  Weingut Krug - Wenen / Oostenrijk

  Sinds 1746 is de familie Krug gevestigd in Gumpoldskirchen. Gustav bouwde midden in de wijngaard zijn wijnkelder waar hij de verbouwde druiven vinifeert. Het is zijn ambitie om de absolute top in rode wijnen te maken. Zijn cuvées als “Die Versuchung” en “Privat” zijn hiervan een goed voorbeeld. De druiven worden apart vergist en daarna volgt wederom een selectie zodat de rijpste druiven in de beste cuvées komen.

 5. 6/9

  6.

  Weingut Leo Hilliger - Burgenland / Oostenrijk

  Leo Hillinger nam al tijdens zijn modellencarrière het bedrijf van zijn vader over. Hij begon met 12 hectare aan wijngaarden en heeft dat inmiddels uitgebreid tot ruim 100 hectare in de beste delen van Burgenland. Burgenland is dé regio in Oostenrijk voor robuuste, krachtige, verfijnde rode wijnen. Het ligt rondom de Neusiedler See. Het meer is samen met het Balatonmeer het enige steppemeer van enige omvang in Europa.

 6. 5/9

  5.

  Weingut Rockabilly - Wagram / Oostenrijk

  Als derde generatie werken Ramona en René met hart en ziel aan een product waarin zij geloven. Het bedrijf ligt in de buurt van de stad Retz. In dit coulissen landschap gedijen de riesling en de grüner veltliner zeer goed. Hun hart klopt niet alleen voor de wijn maar ook voor de Rock & Roll. Dit is te zien aan het merk dat zij ontwikkelden. Het Weinviertel ligt in het noordoosten van Oostenrijk, grenzend aan Tsjechië en Slowakije.

 7. 4/9

  4.

  Bodegas Andrés Iniesta - Valencia / Spanje

  Andrés Iniesta voetbalde jarenlang bij FC Barcelona. Op zijn zestiende jaar kreeg hij zijn eerste profcontract. Al jong werd hij eigenaar van een wijngaard. Nu staat in het hart van Castilla La Mancha zijn geboortedorp Fuentealbila, de prachtige kelder annex Iniesta museum. Iedere wijngaard heeft zijn eigen ecosysteem en doordat ze zo min mogelijk ingrijpen en respect hebben voor de natuur, komt dit hun wijnen ten goede.

 8. 3/9

  3.

  Bodegas Bacara - Jumilla / Spanje

  Finca Bacara is een familie wijngoed gestart in 2015 in de plaats Jumilia. Sinds 1966 heeft deze plaats de D.O. status. De Finca richt zich op het maken van kwaliteitswijnen. Hierbij betrekken ze de beste wijngaarden uit de regio die op 900 meter boven zeeniveau liggen. De combinatie van hoogte met klimaat en bodem staan garant voor iets bijzonders. De druif monastrell is het Spaanse equivalent van mourvèdre.

 9. 2/9

  2.

  Tenuta la Tunella - Friuli / Italië

  Zoons Massimo en Marco hebben samen met hun moeder de wijngaard voortgezet nadat hun vader was overleden. Doordat zij zelf zo genieten van het wijn maken en hun leven als wijnboer, lijkt het wel of ze een deel van hun enthousiasme tezamen met de wijn in de fles stoppen. Het bedrijf omvat nu 79 ha, waarvan 70% voor witte wijn en 30% voor rode wijn worden verbouwd.

 10. 1/9

  1.

  Domaine La Colombette - Hérault / Frankrijk

  Het wijngoed ligt ten noorden van de stad Béziers en profiteert van een gunstig microklimaat door de bijzondere ligging. Het wijngoed is beschermd tegen de zeewind, heeft warme zomers en gelijkmatige neerslag gedurende het jaar. Dit garandeert een optimale rijping van de druiven. In 1997 kwam zoon Vincent in het bedrijf. Hij bracht nieuwe ideeën in en ontwikkelende een nieuw druivenras; de cabernet-blanc. Domaine la Colombette is klaar voor de toekomst

Meer verhalen uit Ootmarsum-Dinkelland

 1. (Oude) Tradities

  Midwinterhoornblazen in Twente

  Geschreven door Liane
 2. Doe-tips

  22 x leuke decemberactiviteiten!

  Geschreven door Sandra
 3. Denekamp

  Sinterklaas Letter Speurtocht Denekamp

 4. Culinair

  4 x Heerlijk wild eten, proef de herfst!

  Geschreven door Liane

Tip je vrienden

facebook twitter