Artikel

Proef 'm zelf: de wijnbonbon van Bon Bien

Geschreven door

Denise

Leestijd 3 minuten 2139 x bekeken

Wist je dat chocolade heel goed combineert met wijn? Mits je de juiste combinaties maakt natuurlijk. Lees hieronder hoe Bon Bien Chocolaterie dit deed met de ontwikkeling van hun wijnbonbon

‘Het maakt niet uit wat de vraag is, chocolade is altijd het antwoord’

Mooi hè? Deze uitspraak over chocolade? Het is er een van de vele uitspraken over dit goddelijke bruine goedje. Ik kan geen andere soort snoepgoed bedenken waar zoveel over geschreven is en waar zoveel emotie bij komt kijken als bij chocolade,

Een meester in het combineren van die specifieke chocolade- en wijnsmaken is Bon Bien Chocolaterie in Ootmarsum. Zij ontwikkelden, speciaal voor de 1e editie van de Twentse Wijndagen, een wijnbonbon. Klinkt goed toch?

Reden om Helga Damhuis van Bon Bien te vragen naar het idee achter hun creatie.

Hoe kwam je op het idee om een speciale wijnbonbon te ontwikkelen?

‘Het idee ontstond toen wij geïnformeerd werden door de VVV over de Twentse Wijndagen. Omdat ik zelf uit Geesteren kom, kwam het idee om een bonbon te maken met wijn van een Wijnboer uit Geesteren, namelijk Wijngaard De Adebaer. Wijngaard De Adebaer ligt dicht bij mijn geboorteplek en de plek waar ik nu woon. De eigenaren Marian en Henk Masselink waren meteen enthousiast’.

Heeft deze bonbon nog een speciale naam?

‘De bonbon krijgt de naam Cigogne. Dat betekent “ooievaar” in het frans. De reden is dat De Adebaer een Saksische naam is voor ooievaar. De ooievaar staat voor geboorte en nieuw geluk. Daarnaast is de wijn geteeld in de Wijngaard in Geesteren op de geboortegrond van de wijnteler Henk Masselink’.

Wat zit er in de Cigogne?

‘Er is een ganache* gemaakt van de rode wijn omhuld met melkchocolade. De wijn is een blend van wijnen, gemaakt van Marechal Foch druiven uit 2018 en 2019. Kortom: een onweerstaanbare combinatie van chocolade en wijn'.

Waar kunnen chocolade-liefhebbers de Cicogne vinden?

'De Cigogne ligt tijdens de wijndagen uiteraard in de vitrine in onze winkel aan de Kapelstraat. En bij de passepartout van de wijndagen zit een wijnbonbon inbegrepen'.

Over Bon Bien

Bon Bien Chocolaterie biedt een breed assortiment aan bonbons, pralinés, likeurkogels en vruchtenblokjes. Daarnaast zijn er per seizoen volop speciale chocoladeproducten beschikbaar – voor de feestdagen bijvoorbeeld. Het assortiment wordt continu aangevuld met nieuwe producten. Ook buiten de wijndagen een absolute aanrader om te bezoeken. Of om een workshop ‘bonbons maken’ te boeken.

_*Ganache is een mengsel van slagroom, boter en glucosestroop. Het mengsel wordt naar het kookpunt gebracht en vermengd met chocolade couverture.Vervolgens wordt er een smaak aan toegevoegd. Ganache wordt hoofdzakelijk gebruikt voor vullen van een bonbon of macaron.

Meer verhalen uit Ootmarsum-Dinkelland

 1. Culinair

  ‘Onze Koekenbakkers’ Proef & Geniet...

  Geschreven door Liane
 2. (Oude) Tradities

  Midwinterhoornblazen in Twente

  Geschreven door Liane
 3. Doe-tips

  19 x leuke decembertips!

 4. Route-tips

  Bijzondere route: de Bronnenroute door Het Springendal

Tip je vrienden

facebook twitter