Waterstad Nordhorn 45 km

Het landschap is anders, de boerderijen en kastelen zijn anders, er is volop natuur. Met haar 365 geheimen zoals de koffie met de huisgemaakte plattelandstaart (Kaffee und kuchen), het afwisselende landschap of de bijzondere dierentuin in Nordhorn. Ga mee op pad net over de grens naar Duitsland.

Bezienswaardigheden langs de route

ROUTE DOWNLOADEN

Heerlijkheid Lage
Een ware idylle, de Heerlijkheid Lage. Dit dorp, met iets meer dan 1.000 inwoners heeft een bijzondere geschiedenis. Tussen 1646 en 1806 was het een ‘Heerlijkheid’, een zelfstandige staatsvorm, dat noch tot de graafschap Bentheim, noach aan Nederland teobehoorde. Het dorp is een schilderachtig geheel dat bestaat uit een watermolen met molenkolk, een eikelaan, een herenhuis, gerestaureerde arbeidershuisjes en een kasteelruïne van de voormalige burcht Lage.

Klooster Frenswegen
Rustig gelegen aan de rand van de Duitse stad Nordhorn, is een prachtig historisch klooster –al gesticht in 1394!- dat tegenwoordig open staat voor iedereen. Klooster Frenswegen is een oecumenische stichting; een plek voor bezinning, inzicht en ontmoetingen. Het is een ideale locatie om even terug te trekken uit de hectiek van het dagelijks leven en je weer op te laden. Loop bijvoorbeeld het labyrint, bezoek de kapel en laat de eeuwenlange traditie van de monniken op u inwerken.

Nordhorn & De Vechtesee
De waterstad Nordhorn is feitelijk een eiland. De binnenstad wordt namelijk helemaal omstroomd door de rivier de Vecht. In dit “Venetië van het noorden” is het een feest om met een bootje door de stad te varen. Het is er gemoedelijk – winkelen, er zijn interessante musea en een geweldige dierentuin. Het is heerlijk luieren – of varen – bij de idyllische Vechtesee.

Dierentuin Nordhorn
Het ligt niet direct op de route, maar is wel de moeite waard om te bezoeken. Dierentuin Nordhorn is een echte parel vlak over de grens. De dierentuin is zo’n 10 hectare groot en ligt direct aan het water, aan de Vechtsee. Er zijn meer dan 1700 dieren (100 soorten) te bewonderen. Onder andere verschillende bedreigde diersoorten, zoals bijvoorbeeld doodshoofdaapjes en tweevingerige luiaards, waarvoor een fokprogramma opgesteld is binnen de dierentuin.
Tierpark Nordhorn, Heseper Weg 110, 48531 Nordhorn

Landgoed Singraven
Landgoed Singraven is schitterend gelegen langs de Dinkel dicht bij het dorp Denekamp. Op het landgoed staan vele bijzondere monumentale gebouwen, waaronder het statige Huis Singraven, het achterliggende Koetshuis en de eeuwenoude watermolen met drie raderen. Singraven biedt een veelzijdig landschap met bossen, lanen, akkers, weilanden, moerassen, en de steeds aanwezige Dinkel. Het landgoed heeft hierdoor verrassend veel te bieden: boeiende cultuurhistorie, rustgevende en interessante natuur, actieve recreatiemogelijkheden zoals fiets- of wandeltochten en nog veel meer.

contactinformatie

 

voorzieningen

  • Natuur

Tip je vrienden

facebook twitter