Natuurgebied Roderveld

In natuurgebied Roderveld kom je veel verschillende plant- en diersoorten tegen. Zo groeit er volop klaverzuring, heksenkruid en verschillende varens.

In de bomen wonen roofvogels en vleermuizen. De laatste jaren verwijdert Natuurmonumenten langzaam aan naaldbomen. Zo krijgen loofbomen meer de ruimte in het natuurgebied. Planten, insecten en vlinders profiteren van het extra zonlicht dat deze bomen doorlaten. Ook mag de natuur zijn gang gaan met dood hout. De dode bomen worden niet verwijderd, zij zijn juist een perfecte leefomgeving voor mossen, paddenstoelen, bosuilen en zwarte spechten. De natuur krijgt dus volop de ruimte in Roderveld.

Wandelroutes door de natuur

De twee wandelroutes zijn opgenomen in het Wandelnetwerk Regio Twente. De wandelingen van 1 en 3,5 km laten je de prachtige natuur van Roderveld zien. Je wandelt langs natte heide en bossen met loof- en naaldbomen. Vele verschillende planten en dieren kom je op je pad tegen. Tijdens een wandeling door het natuurgebied heb je kans op een zangconcert door vuurgoudhaantjes, tjiftjafs en fitis.

Trambaan route 15 km

contactinformatie

voorzieningen

  • Natuur
  • Natuurhistorie

Tip je vrienden

facebook twitter