Galerie en Kunstuitleen Lambert

Vanaf 15-10-2019 expositie van de Kunstwerken van Nicole Schaffers ( AKI ). Schilderijen en Unieke sjaals die ontstaan zijn uit de schilderijen.

In haar studietijd is zij begonnen aan de AKI te Enschede. Hier probeerde ze haar eigen stijl te ontwikkelen. Na een interessant jaar merkte zij dat zij meer vrijheid wilde en haar wilde ontwikkelen tot wie ze nu is geworden.

Nicole Schaffers heeft sinds 1995 de dameskledingzaak La Patoe. Door hard te werken en veel gespaard te hebben is het haar gelukt om al bijna 24 jaar deze geliefde winkel te runnen. Door zoveel ervaring op te doen heeft zij geprobeerd om de winkel altijd zo bijzonder mogelijk te maken door veel reizen te maken met één belang: Nieuwe items. Zo kwam zij veel in Berlijn, Kopenhagen, Parijs, Düsseldorf, Münster en in ons eigen land is zij vaak afgereisd naar Amsterdam. Door hard te werken op de boerderij met haar steunpilaar Robert en in haar winkel samen met haar super collega’s, lukt het Nicole steeds om ieder jaar weer dat bijzondere toe te voegen aan jullie kledingkast. Met gevoel voor mode, draagbaarheid en eyecatchers geeft het iedere keer weer een voldoening om dit weer te mogen doen.

Unieke sjaals, In de vele jaren van kennis heeft zij veel connecties opgedaan en er zat gelukkig voor haar de juiste persoon tussen die mij de mogelijkheid kon bieden om deze unieke sjaals te ontwikkelen. Nicole kwam uit in India bij een klein textiel fabriek onder leiding van Rama en familie. Het motto “Jij bent jij & daarom bijzonder” sprak Rama erg aan wat ervoor zorgde dat hij zin had om de sjaals extra uniek te maken. Wat Nicole als tukker niet snapte, was geduld. Zo heeft Nicole geleerd gedurende deze twee jaar dat geduld iets unieks heeft opgeleverd. www.lapatoe.nl/

U bent van harte welkom bij deze Expositie Galerie & Kunstuitleen LamBert, Kerkplein 8 in Ootmarsum.

Ook zijn er Textiel kunstwerken te zien van de bekende Kunstenaar: Saskia Weishut-Snapper (geboren op 5 augustus 1938 in Amsterdam ) Nederlandse vezelkunstenaar. Saskia groeide op in Nederland , in Bergen, Noord-Holland , een stad met een kunstkolonie waarin haar beide ouders actief waren. Haar moeder was Mies Bloch [ nl ] , een schilder en illustrator, vooral bekend om haar kruissteekontwerpen . Haar vader was Rein Snapper [ nl ] , een schilder, illustrator en houtdrukker. Saskia is getrouwd, heeft vijf zonen en woont in Amsterdam . Weishut-Snapper richtte zich in 1970 op textielkunst. Ze creëerde gemengde media-scènes ergens tussen schilderen en quilten en noemt haar werken 'peintisseries'. De onderwerpen van haar kunst zijn vaak textiellandschappen, fantasiegebouwen, abstracte composities en thema's gebaseerd op Joodse traditie. Ze exposeert meestal in Nederland. Ze toonde haar schilderijen ook in België, Duitsland, Griekenland, Japan, Portugal, [9] Zweden, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Werken van Weishut-Snapper verschijnen in kunstgalerijen, musea, kerken en synagogen en werden opgenomen in kunstboeken. Op haar tachtigste verjaardag kwam ze op de Nederlandse televisie, in een korte documentaire in de serie 'Naches'. saskia.weishut.com

Donderdag tot met zondag open van 13/17 uur.

Vanaf 15-10-2019 tot en met 15 april 2020

Of bekijk de website www.galerielambert.nl

Openingstijden

maandag
dinsdag
woensdag
donderdag 13:00 - 17:00
vrijdag 13:00 - 17:00
zaterdag 12:00 - 17:00
zondag 12:00 - 17:00

Buiten onze openingsuren kunt u ook op afspraak komen.


contactinformatie

voorzieningen

  • Modern

Tip je vrienden

facebook twitter