Ingrid Pegge

Het werk van Ingrid Pegge is spannend, gepassioneerd en emotioneel door de combinatie van technieken.

Ingrids werken zijn authentiek, eigentijds figuratief en van hoge kwaliteit. Vanuit een zelfontwikkelde stijl past Ingrid verschillende technieken toe. Het vastleggen van een sfeer of verbeelding is voor haar niet alleen een perfect palet van kleuren, maar ook een combinatie van technieken dat maakt dat het werk spannend is. Spannend, gepassioneerd, geëmotioneerd.

Goudpigmenten

Haar schilderwerken hebben als thema de kracht en de schoonheid van de vrouw. Hiervoor maakt ze gebruik van veel goudpigmenten en glitterverf die haar werken een luxueuze uitstraling geven.

Het werk van Ingrid

Het werk van Ingrid kenmerkt zich door een pasteuze schildertechniek. Dat wil zeggen, dat de acrylverf in dikke lagen op de ondergrond aangebracht wordt. Door rijke en schrale lagen met elkaar af te wisselen, ontstaat er een spannend contrast in haar werk. De hoge pigmentatie van het goud en zilver en het gebruik van parelmoer en glaspareltjes geven nog een extra verdieping aan de verbeelding die onder haar handen opbloeit. De vrouw komt daarmee tot leven, zeker wanneer de lichtinval anders wordt. Ieder moment van de dag spreekt een andere emotie je toe vanaf hetzelfde werk. Welke vrouw raakt jou diep in je hart?

Internationale allure

Als enige Nederlandse kunstenaar neemt Ingrid deel aan een uniek kunstproject dat gestart is op Sicilië. Het doel van dit internationale kunstproject is het verenigen van alle kunstenaars uit alle werelddelen in deze vervelende Covid-tijd.
Lees hier het artikel in Tubantia van 6 maart 2021.

Of bekijk de website www.ingridpegge.nl/

Openingstijden

Tijdelijk gesloten


contactinformatie

Tip je vrienden

facebook twitter