Hotmarks Glasblazerij & Artshop

Sinds 2015 heeft Mark zijn glasblazerij, een pracht van een onderkomen gevonden in de oude Radboudzalen, vlak naast het voormalige klooster in Ootmarsum. Hier in de Kloosterstraat vind je winkel en galerie met ambachtelijk glaswerk.

Daarnaast is een geweldig mooie demonstratieruimte die op dit moment nog niet in gebruik is vanwege corona. Normaliter wordt hier speciaal voor publiek op vaste tijden voorstellingen gegeven van het bijzonder mooie ambacht glasblazen. De winkel en de galerie zijn uiteraard wel geopend alleen dát is al prachtig om te zien. En als je de winkel binnenloopt kun je een blik werpen op de werkplek van de glasblazers en dus hopelijk heel snel ook weer het geluk hebben iemand aan het werk te zien.

De glasblazerij én de Kloosterstraat mag je niet overslaan in een bezoek aan Ootmarsum. Aan het einde van dit pittoreske straatje, kun je hen vinden op nummer tien. Met naast hen Stokerij Sculte, gelegen in het indrukwekkende oude Klooster met zelfgebrouwen whisky.

Demonstratie glasblazen.

Vanwege de corona worden er op dit moment geen demonstraties glasblazen gegeven. Afhankelijk van de richtlijnen proberen zij zo snel mogelijk dit weer op te pakken. Normaliter zijn in het hoogseizoen van april t/m oktober deze demonstraties te zien van woensdag t/m zondag om 14.00 uur.

Door het jaar heen biedt Hotmarks geweldige demonstraties aan. Denkt u hierbij ook aan familie- en bedrijfsfeesten. In deze unieke & robuuste glasblazerij, bieden ruim 75 zitplaatsen & een waar schouwspel, een beleving die u niet snel meer vergeet. Dit kan nu (nog) niet plaatsvinden vanwege corona.

Buiten het hoogseizoen [november t/m maart] zijn de demonstraties alleen in de weekenden bij te wonen. Januari is de maand dat de ovens voor reparatie & onderhoud even helemaal uit gaan. De glasblazers pakken dan ook hun rust en genieten samen van een welverdiende vakantie. De winkel is in januari alleen op zaterdag & zondag geopend van 11.00 tot 17.30 uur.

De kosten van het bijwonen van een demonstratie zijn € 5,50 p.p.

Gasten dienen vóór 14.00 uur aanwezig te zijn; zodra de demonstratie eenmaal begonnen is wordt er niemand meer toegelaten, omdat dit de demonstratie verstoord.

omschrijving
omschrijving

Glasblazerij Hot Marks is deelnemer Nette Toilette

Of bekijk de website www.hotmarksglass.com

Openingstijden

maandag gesloten
dinsdag gesloten
woensdag 10:00 - 17:30
donderdag 10:00 - 17:30
vrijdag 10:00 - 17:30
zaterdag 10:00 - 17:30
zondag 11:00 - 17:30

In verband met corona gaan onze demonstraties op dit moment helaas niet door. We hopen hier zo snel mogelijk weer mee te kunnen starten.


contactinformatie

voorzieningen

  • Creatief

Tip je vrienden

facebook twitter