Atelier & Galerie Annemiek Punt

Al 40 jaar glaskunst van het hoogste niveau! Maak kennis met Annemiek Punt. Annemiek is glaskunstenaar, meesterglazenier, kunstschilder en bovenal: zichzelf… Een vernieuwer met een ontembare scheppingsdrang. 


‘Annemiek Punt schildert met licht dat tot leven wordt gebracht in glas. Binnen haar eigen vormentaal komt ze steeds tot verrassende, sprankelende en aansprekende werken.’
 - Piet Augustijn, conservator hedendaagse kunst Gorcums Museum, Gorinchem

In de galerie van Annemiek Punt in Ootmarsum word je direct gegrepen door haar kunstwerken. De intense kleuren, de fraai gevormde objecten onder meer vervat in een wandobject, schaal of glas-in-loodraam vormen een prachtig decor waar het werk van Annemiek Punt de bezoekers volop laat genieten. Deze beeldende kunstenaar heeft het werken met glas verheven tot ware kunst van een bijzonder hoog niveau. In haar 40-jarig kunstenaarschap heeft Annemiek meer dan 90 grootse, monumentale glaskunstwerken ontworpen en gerealiseerd. Ze wordt gezien als dé grondlegger van de experimentele glaskunst in Nederland.

Sinds 1994 is het atelier van Annemiek Punt gevestigd in een voormalig kindertehuis naast het klooster. Daar hangt aan het plafond het ontwerp op ware grootte van het raam in de Nieuwe Kerk in Delft. Het beroemde gebrandschilderde raam is door Annemiek in dit glas-in-loodatelier vervaardigd, evenals vele andere monumentale kunstwerken. 

We laten u graag kennismaken met de glaskunst en schilderkunst van Annemiek Punt, in onze galerie in Ootmarsum.

Atelier Galerie Annemiek Punt
Kloosterstraat 5
7631GA Ootmarsum
Tel.: 0541 – 29 32 45

www.annemiekpunt.nl
Facebook
Instagram

Openingstijden

maandag
dinsdag
woensdag 13:00 - 17:00
donderdag 13:00 - 17:00
vrijdag 13:00 - 17:00
zaterdag 11:00 - 17:00
zondag

Bij gelegenheid op zondag geopend.
Actuele openingstijden en speciale dagen zijn up-to-date te vinden op: www.annemiekpunt.nl/bezoekersinformatie
Galerie gesloten van 1 t/m 6 oktober 2019.


Contact

Adres
Kloosterstraat 5
7631GA Ootmarsum
Telefoon
0541-293245
Online
www.annemiekpunt.nl
E-mail

Tip je vrienden

twitter facebook