Galerie en Kunstuitleen Lambert

De Twentse kunstenaar LamBert Oude Wesselink heeft zijn eigen Galerie en Kunstuitleen in Ootmarsum. Hier is niet alleen het werk van de kunstenaar zelf te bewonderen, maar ook werk van onder andere Herman Brood, Peter Klashorst, Jan Sierhuis, Jan te Wierik, Anton Heyboer en de CoBrA kunstenaars. Sinds kort is er ook glaskunst te bezichtigen.

Expositie van FRIEDI HOFSTEDE (van Art-of-Friedi.nl) Geboren in Zwolle 1951 en thans wonend in Amersfoort. Zij is 25 jaar geleden begonnen met aquarelleren en na een paar jaar overgestapt naar acrylverf. Hier werk ze nog steeds mee, soms met gemengde techniek, o.a. met epoxy. Dit geeft een heel apart effect ! Zij houdt van moderne, kleurrijke en vrolijke creaties. Daarbij heeft zij al jaren beelden gemaakt, eerst van klei en daarna het bewerken van verschillende soorten steen, speksteen - serpentijn - albast - hout en daarna ook bronzen beelden.

Expositie van kunstenares BELINDA DOKTER. Zij kwam voor het eerst in aanraking met kunst door het volgen van creatieve cursussen, o.a. modeltekenen en schilderen met acryl en olieverf. Hierdoor leerde zij de schoonheid van kunst herkennen. Pas op het moment dat zij een cursus beeldhouwen ging volgen, ontdekte zij haar ware liefde in de kunst. Klei was het materiaal waar zij haar creativiteit in kwijt kon en langzaam maar zeker ontwikkelde zij zich in het bewerken van dit materiaal.

Vanaf 2004 heeft zij van haar hobby haar werk gemaakt. Het vinden van een eigen stijl, het volgen van cursussen over Glazuur en Glazuurtechnieken in binnen en buitenland en een Masterclass Monumentale Keramiek hebben tijd gekost. Die investering resulteert nu in een groeiende bekendheid in zowel het binnen als buitenland.

De keramische beelden van Belinda Dokter onderscheiden zich door vrolijkheid en hun vormgeving, een heel gevarieerd oeuvre, maar met een eigen signatuur.

Vrouwelijk, verrassend, voluptueus , een tikkeltje overdreven, geheel niet in proportie, altijd grappig en met een energieke uitstraling, dat zijn haar dames en zo omschrijven de meeste mensen de kunstenares zelf ook.

JAN TE WIERIK terug in OOTMARSUM ! Lambert heeft de opvolger van de Bekende Nederlandse en Twentse kunstenaar JAN TE WIERIK gevonden…. En deze exposeert nu exclusief bij Galerie & Kunstuitleen LamBert in Ootmarsum.

BEN HAVEMAN (Meppel – 1950) schildert al jaren in zijn eigen unieke stijl. Geïnspireerd door bekende Nederlandse kunstenaar Jan te Wierik. Moderne, kleurrijke en vrolijke creaties die het plezier van de schilder zelf uitstralen. Ben heeft met zijn frisse en bijzondere schilderijen in no time zijn plaats in de schilderswereld veroverd en diverse magazines hebben al over hem gepubliceerd, zoals Stoockx, Days, Genieten, Lourens, X-Clusive, Talkies en NEW!Magazine, maar ook bedrijfsbladen, kranten en tijdschriften. De vele exposities in galerieën, kunst- en designcentra, bij multinationals en in grote (buitenlandse) hotelketens deden de rest. Ook is zijn werk te zien in kunstgidsen en op de sociale media. Naast doeken beschildert Ben andere objecten, zoals betonnen banken en tuinmeubelen. Inmiddels staat zijn kunst ook op etiketten van wijnflessen en op postkaarten. Vanzelfsprekend geeft hij interviews, demonstraties en presentaties, verzorgt workshops, geeft adviezen en is actief met tekenen, gedichten, song- en reclameteksten, oneliners en slagzinnen en alles wat er raakvlakken mee heeft. Een duizendpoot, geef hem een museum en hij vult het. NU mooie kleurrijke schilderijen van 150 x 100 cm voor de : Introductie prijs. Te huur: E 10,00 per maand. Prijs: E 1495,00

BEN HAVEMAN (Meppel – 1950) Geïnspireerd door Jan te Wierik. www.galerielambert.nl

De openingstijden zijn op donderdag en vrijdag van 13.00 uur tot 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 12.00 uur tot 17.00 uur. ( Elke zondag koopzondag).

Ook elke zondag KOOP zondag vanaf 12:00 uur.

Alle kunstwerken zijn te koop en te huur vanaf € 5,00 per maand.

Openingstijden

maandag
dinsdag
woensdag
donderdag 13:00 - 17:00
vrijdag 13:00 - 17:00
zaterdag 12:00 - 17:00
zondag 12:00 - 17:00

Buiten onze openingsuren kunt u ook op afspraak komen.


Contact

Adres
Kerkplein 8
7631 EV Ootmarsum
Telefoon
06-53972589
Online
www.galerielambert.nl
E-mail

Tip je vrienden

twitter facebook