Bijbels Kerstspel

In het Openluchtmuseum Ootmarsum wandel je door het bijbelse kerstverhaal. Het is een tweejaarlijkse traditie dat het Bijbelse kerstverhaal wordt uitgebeeld tegen het decor van de historische gebouwen in het openluchtmuseum Ootmarsum.

Het hele kerstverhaal komt aan bod. Op maar liefst 11 verschillende locaties worden een schouwspel opgebouwd. Bijna honderd figuranten vormen de verschillende scenes. Je wordt aan de hand meegenomen door het kerstverhaal.

Direct bij het verlaten van het poortgebouw aan het Commanderieplein staat onder een statig baldakijn Keizer Augustus en wordt er door hem opgeroepen tot de volkstelling, de wandeling gaat door naar het kerstdiorama in de schaapskooi.

Op de verdere tocht komen de bezoekers romeinse soldaten tegen die de orde handhaven, de drie koningen die met de kameel op weg zijn naar de kribbe, herders hoeden hun schapen.

In een kribbe met stro ligt de pasgeboren baby met daarnaast Maria en Josef geflankeerd door een os en een ezel. Engelen zweven rond en geven aan dat er iets bijzonders gebeurd is.

In het bakhuis wordt brood gebakken en de bedoeïenen hebben hun kamp opgeslagen, oude ambachten zijn te zien. Op de Oosterse markt staan kooplieden hun waar aan te prijzen. Komt allen tezamen….

Of bekijk de website openluchtmuseumootmarsum.nl

Wanneer

  • -

Locatie

Openluchtmuseum Ootmarsum

Adres
Commanderieplein 2, 7631EA Ootmarsum
Telefoon
0541-293099
E-mail
Website
openluchtmuseumootmarsum.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter