Stiftsconcert: Johannette Zomer

Zondag 28 november ontvangen we sopraan Johannette Zomer op het podium in de Stiftskerk. Het repertoire van Johannette beslaat ruim vijf eeuwen muziekgeschiedenis, maar zij wordt internationaal vooral gezien als een van de belangrijkste vocalisten op het gebied van muziek uit de barokperiode.Aanvang: 15.30 uur. Entree: € 18,- p.p.

Met theorbist Fred Jacobs maakte zij voor het label Channel Classics een serie cd’s gewijd aan de 17e-eeuwse liedkunst uit Italië, Frankrijk en Engeland. Fred Jacobs is specialist in het oeuvre van luit-componisten als De Visée en Kapsberger. Voor het concert van vandaag voegt gambiste Susanne Braumann zich bij dit duo. Zij maakte met Fred Jacobs opnamen van werk van Marin Marais en zij is verder regelmatig te gast bij bekende barok-ensembles voor uitvoeringen van muziek van Monteverdi tot Haydn.

Programma
Het programma bestaat uit muziek van bekende componisten als Francesca Caccini uit Florence en Barbara Strozzi uit Venetië. Er is ook aandacht voor enkele van de meer dan 30 componerende vrouwen in de Noord-Italiaanse kloosters in deze periode. Veel van het werk van deze vrouwen is bewaard gebleven als gedrukte bladmuziek, een uiterst kostbare aangelegenheid in die jaren. Het concert wordt verzorgd door Johannette Zomer, sopraan, Fred Jacobs, theorbe en Susanne Braumann, viola da gamba. Uiteraard ontbreekt het werk van mannelijke tijdgenoten niet, zodat een fraai beeld ontstaat van het muzikale landschap in de tijd van Artemisia Gentileschi.

Kaarten reserveren Het concert in de Stiftskerk begint om 15.30 uur en duurt ongeveer een uur. De kerk is open vanaf 15.00 uur. Na afloop bieden wij u graag een drankje aan in de Stiftsschool naast de kerk, waar ook de musici aanwezig zijn. De entree is € 18,00 en voor jeugd € 10,-.

Kaarten kunnen gereserveerd via www.stiftsconcerten.nl of bij Suze Euverman via 06-55824246. Tevens zijn er, indien beschikbaar, kaarten verkrijgbaar aan de kassa in de Stiftskerk, waar u per pin of contant kunt betalen.

Corona maatregelen Omdat de overheid stelt dat bezoekers aan concertzalen een coronatoegangsbewijs moeten kunnen tonen zijn we genoodzaakt u hier naar te vragen. Het corona-toegangsbewijs kan een vaccinatiebewijs, een herstelbewijs of een recente negatieve testuitslag zijn. __

Wanneer

Prijzen

  • € 18,00 Entreeprijs

Locatie

Het Stift

Adres
Het Stift 9, 7595LE Weerselo
Telefoon
0541-661614
Website
www.het-stift.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter