Concert rond Allerzielen in de Stiftskerk

Zondag 14 november 2021 om 15.30 uur wordt in de Stiftskerk te Weerselo door Vocaal ensemble La Colombe het 'Requiem for Humanity' van Helen Ostafew gezongen in het kader van Allerheiligen/Allerzielen.

Dit Requiem for Humanity wordt in het kader van Muziek & Bezinning van de Stichting Vocale Geestelijke Muziek Stift Weerselo uitgevoerd. Het Requiem for Humanity is geïnspireerd door de gedachte dat de hele mensheid iets gemeenschappelijks bezit. Het werk kent als basis de Latijnse dodenmis en is verder doorweven met teksten uit verschillende religies, levensbeschouwelijke visies en poëzie.Deze teksten beslaan de vele uiteenlopende zienswijzen met betrekking tot zowel leven als dood en onderstrepen hoe de mensheid in essentie aankijkt en omgaat hiermee.

Vocaal ensemble La Colombe

Vocaal ensemble La Colombe is opgericht door dirigent Iassen Raykov die ook cantor/organist van de Stiftsgemeente is. Hoewel soms in wisselende samenstelling, zingt La Colombe met een vaste kern van geschoolde zangeressen en zangers. Het is een ambitieus ensemble dat kiest uit een breed, voornamelijk klassiek repertoire. De componiste van het “Requiem for Humanity”, Helen Ostafew, maakte deel uit van het ensemble toen zij nog in Nederland woonde.

De Stichting Vocale Geestelijke Muziek Stift Weerselo benadrukt dat het niet alleen gaat om de prachtige muziek, maar ook om de boodschap van geloof die in de liederen doorklinkt. Zoals de duif (La Colombe) wordt gezien als het teken van hoop, zo is ook het 'Requiem for Humanity' een werk vol bemoediging en hoop voor de mensheid. Een mooie boodschap in tijden waarin moedeloosheid en wanhoop een sterk tegengeluid kunnen gebruiken.

De toegang is gratis, maar een ruimhartige vrije gift ter bestrijding van de onkosten na afloop wordt zeer gewaardeerd. Iedereen is na afloop van dit concert van harte welkom in de Stiftsschool. Hier wordt u een drankje aangeboden.

Na afloop van het concert bent u ook welkom bij het naastgelegen restaurant De Stiftsjuffer. Hier kunt u nog even nagenieten onder het genot van een lekker drankje of van het heerlijke dagmenu (€17,50). Indien mogelijk graag vooraf reserveren op

Wanneer

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

Locatie

Het Stift

Adres
Het Stift 9, 7595LE Weerselo
Telefoon
0541-661614
Website
www.het-stift.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter