Filmhuis Denekamp: "De Slag om de Schelde"

In november 1944 vochten op Walcheren, Zuid-Beveland en Zeeuws-Vlaanderen tienduizenden Duitsers en geallieerden tegen elkaar in een slag om de Westerschelde, de toegangsweg tot Antwerpen. Britse, Canadese en Poolse troepen wilden de Antwerpse havens, cruciaal voor de toevoer van troepen en materiaal, terugveroveren op de Duitsers.

In 'De Slag om de Schelde' wordt dit verhaal uit de doeken gedaan aan de hand van een gestrande Engelse piloot, een medewerkster op het stadhuis van Vlissingen en een jonge NSB’er. Terwijl de strijd om hen heen alles met de grond gelijk maakt, gaan zij ieder op hun eigen manier om met oorlog en vrijheid.

Het is opmerkelijk dat de Slag om de Schelde relatief onbekend is in de Nederlandse cultuur. De slag was niet alleen beslissend voor het verloop van de Tweede Wereldoorlog, maar is ook één van de belangrijkste en heftigste veldslagen in West-Europa. Minstens tienduizend personen lieten het leven.

'De Slag om de Schelde' is een van de duurste films uit de Nederlandse filmhistorie en benut alle filmische mogelijkheden om dit pijnlijke verhaal op epische wijze, in de traditie van SAVING PRIVATE RYAN en 1917, te vertellen.

Datum: donderdag 25 november 2021
Aanvang: 20.00 uur
Toegang: € 9,50

U KUNT HIER UW ONLINE KAARTEN KOPEN

Of bekijk de website www.kulturhusdenekamp.nl/filmhuis-denekamp

Wanneer

Prijzen

  • € 9,50 Entreeprijs

vooraf gratis koffie/thee

Locatie

Kulthurhus Denekamp

Adres
Oranjestraat 21, 7591GA Denekamp
Telefoon
0541-745300
E-mail
Website
www.kulturhusdenekamp.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter