Concert: "Kerst met Mozart!"

Het kamerorkest Camerta Amsterdam trakteert het publiek op tweede kerstdag op een fantastisch, speciaal voor deze middag samengesteld, programma. De misschien wel grootste componist ooit vormt de rode draad hierin. Verschillende meesterwerken van de grote Wolfgang Amadeus Mozart staan op het programma en nemen het publiek mee naar het 18e eeuwse Salzburg en Wenen.

Het publiek zal wegdromen bij het hemelse adagio uit Mozarts beroemde klarinetconcert dat wordt uitgevoerd door de Zuid-Afrikaanse klarinetsoliste Maria Dutoit. Het zal zich laten meevoeren door de ‘Sturm und Drang’ van de virtuoze Symphonie nr 29. De vader van Wolfgang Amadee, Leopold Mozart, zal ook zijn entree maken.
Van hem wordt wel een heel bijzonder stuk gespeeld. De Symfonia Pastoralis wordt door Cyrille van Poucke gespeeld op het Twentse oerinstrument de midwinterhoorn. Wat wil je nog meer om het ultieme Twentse kerstgevoel te krijgen.

Camerata Amsterdam

Kamerorkest Camerata Amsterdam zal zijn opwachting maken onder leiding van de vaste dirigent Jeroen Weierink, Ootmarsumer van geboorte. Deze combinatie staat garant voor een onvergetelijk concert. Solisten: Cyrille van Poucke, midwinterhoorn en piccolo-trompet Maria Dutoit, klarinet

Met het concert op tweede kerstdag brengt het orkest niet alleen prachtige muziek naar Ootmarsum, het steunt hiermee ook de stichting Tugende Africa. Deze stichting stelt zich ten doel goede en hygienische sanitaire voorzieningen bij schooltjes in Oost-Afrika te creëren. Stelt u zich voor een school met 300 leerlingen en maar twee toiletten. Er is niet veel fantasie voor nodig om zich voor te stellen dat dit niet werkt. Helaas is dit in Oost-Afrika eerder regel dan uitzondering.

Alle medewerkers van het concert- solisten, dirigent en de musici van Camerata Amsterdam werken om niet mee om dit prachtige initiatief te ondersteunen. Het bestuur van de Protestantse Kerk stelt haar locatie gratis ter beschikking voor dit goede doel!! De opbrengst van dit concert gaat dan ook voor 100% naar Tugende Africa, er blijft dus geen cent ‘aan de strijkstok’ hangen . Wilt u meer weten over Tugende Africa, ga dan naar www.tugende.nl

Locatie: Protestantse Kerk, Ganzenmarkt 3 in Ootmarsum
Datum: 26 december 2021
Aanvang 16.00 uur
Tickets verkrijgbaar via: VVV Ootmarsum Markt 9 tot 25 dec.)
Tickets verkrijgbaar per mail: of telefonisch: 06-28234830
Tickets verkrijgbaar aan de kassa: op 26 december voor het concert.
Entreeprijs: € 20,-

Wanneer

Prijzen

  • € 20,00 Entreeprijs

Locatie

Protestantse Kerk

Adres
Ganzenmarkt 31, 7631EM Ootmarsum

Tip je vrienden

facebook twitter