Concert: "The five seasons of haiku"

Japan kent geen vier maar eigenlijk vijf seizoenen: lente, zomer, herfst, winter en nieuwjaar (oshōgatsu), dat een speciale plek heeft tussen de feestdagen. Het Oostertrio, bestaande uit Sophie Schreurs (klarinet), Lotte Grotholt (altviool en Pieter Bogaert (piano), ontdekte de schoonheid van de haiku en zocht voor elk van die vijf Japanse seizoenen enkele passende Japanse minigedichten uit.

Vervolgens benaderden zij vijf jonge componisten die elk de opdracht kregen rond een haiku een nieuwe mini-compositie te schrijven. Zo creëerden zij een nieuwe cyclus in de traditie van de Vier Jaargetijden van Vivaldi, waarbij elk jaargetijde een nieuwe kijk op de wereld vertegenwoordigt.

Deze productie is in 2021 tot stand gekomen in opdracht van de Nationale Jeugdorkesten Nederland en in première gegaan tijdens de NJO Muziekzomer Gelderland, waar het Oostertrio staande ovaties voor dit programma heeft gekregen.

Voor reserveringen en tickets kunt u een mail sturen naar (kosten 15 euro p.p.incl. koffie) Vooraf aan dit concert is er een QR controle. Vanaf 19.30 uur is het Huis open voor een kopje koffie. Adres: Molendijk 37, Denekamp

Wanneer

Prijzen

  • € 15,00 Entreeprijs

incl. koffie

Locatie

Huis Singraven

Adres
Molendijk 37, 7591PT Denekamp
Telefoon
0541351906
E-mail
Website
www.singraven.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter