Fietstocht Vredesweek; “Met mekaa, te hoop op ’t rad”

Onder het motto ”Met mekaa, te hoop op ’t rad” organiseren de Protestantse Gemeenten Ootmarsum/Denekamp en de parochie Lumen Christi op zondag 19 september a.s. , twee prachtige fietstochten langs de kerken en kapellen in Noord Oost Twente.

De fietstocht bestaat uit twee aparte routes, t.w.: één route langs de kerken en kapellen van Ootmarsum, Agelo, Tilligte en Lattrop, de andere route langs de kapellen en kerken van Denekamp, De Lutte, Beuningen, Noord Deurningen en Lattrop. In Lattrop zullen beide routes elkaar kruisen.

U kunt instappen bij de kerk op elke genoemde locatie en ervoor kiezen één of beide routes te fietsen. Op diverse plekken zijn er activiteiten georganiseerd. In de kerk van Beuningen wordt u verrast door posters onder het motto: humor in de kerk. De Lutte heeft een St. Jozef tentoonstelling en voor de kinderen een speciale speurtocht. In de Nicolaaskerk in Denekamp kunt u de toren bezichtigen en in de Protestantse kerk kunt u een kaarsje aansteken en even op adem komen. Lattrop stelt de mooie Mariakapel achter op het kerkhof bij de gele beek open, waar u uw vredeswens kunt opschrijven in het Vredesboek. In Noord Deurningen en Tilligte kunt u de prachtige versieringen b.g.v. oogstdankdag bewonderen en natuurlijk even Maria groeten in de Tilligter kapel. In Ootmarsum is in de protestantse kerk een tentoonstelling van schilderijen, o.a. van pastor Kerkhof Jonkman met als thema: kunst en religie. In de Simon en Judaskerk is een olifantententoonstelling. In de buurtschap Agelo wordt u onthaald door de familie Tijink, die u vertellen over de historie van het Landkruis en de geschiedenis van erve Tijijnk. Bij de Ageler Mariakapel wordt door het Themakoor en koor Stem en Klank Marialiederen gezongen. Kortom een prachtige tocht door ons mooie landschap die ons veel over de rijkdom van christelijk Noord Oost Twente en haar bewoners laat zien. In elke kerk liggen beschrijvingen klaar van de routes. U kunt ze ook downloaden via de website van de kerken PKN Ootmarsum, PKN Denekamp en de site van parochie Lumen Christi.

U kunt starten om 12.00 uur bij de door u gewenste kerk en om 17.00 uur wordt de fietstocht officieel beëindigd.

Op twee plekken, t.w. in Lattrop en Noord Deurningen wordt u een kopje koffie aangeboden. Met deze fietstocht openen de kerken de Vredesweek die als thema draagt: Inclusief samenleven. Een prachtige start van de week, waarin we samen op de fiets stappen, kerkelijk betrokken of niet, om elkaar te ontmoeten en om te zien naar elkaar, in navolging van Jezus van Nazareth.

Op zondag 26 september zal de Vredesweek worden afgesloten tijdens een Oecumenisch Viering, welke gehouden wordt in de HH Simon en Judaskerk te Ootmarsum, aanvang 10.00 uur. Dominee E. Lensink en pastor J. kerkhof Jonkman zijn de voorgangers en het Themakoor Ootmarsum verzorgt de zang.

Wanneer

Locatie

Gemeente Dinkelland

Adres
Diverse plaatsen, Ootmarsum

Tip je vrienden

facebook twitter