Maakdag | Creëer je eigen Maak Experience

Tijdens de Maakdagen, die Tetem tot en met eind september met haar samenwerkingspartners in Twente organiseert, creëer je je eigen Maak Experience met tal van techniekworkshops. In de gemeente Dinkelland vindt de Maakdag plaats op zondag 19 september bij museum Natura Docet.

Maakdag | Creëer je eigen Maak Experience


Een Maakdag biedt een uitdagend programma van ruim twee uur waarin je - in vaste tijdsloten - in het museum maak- en programmeerworkshops naar keuze kan volgen. Bij museum Natura Docet zijn tussen 10:00 – 17:15 uur vijf tijdsloten ingepland. Elk tijdslot heeft een eigen leeftijdscategorie met passende maakworkshop, zodat elk kind op zijn eigen niveau een nieuwe maakwereld kan ontdekken. Kinderen van 4 t/m 7 jaar gaan bijvoorbeeld aan de slag met het maken van een racewagen op zonne-energie (de Fotonmobiel) of maken een robot-hand. 8 tot 12 jarigen leren programmeren met Ozobot of robot Cubetto, maken een Kunstige Robot of creëren een object met een 3D pen. En jongeren vanaf 12 jaar duiken in de virtuele wereld met de workshop VR-brillen.

Programma


Het programma van de Maakdag bestaat altijd uit drie vaste onderdelen die in elk tijdsslot op dezelfde manier worden doorlopen. Bij ontvangst krijgen de deelnemers iets te drinken en ontdekken ze hoe een 3D geprint chocolaatje wordt gemaakt. Als hoofdonderdeel van de Maakdag volgen ze een van bovenstaande - vooraf gekozen - maakworkshops van 60 minuten, waarin ze een nieuwe techniek leren. Aansluitend brengen ze een bezoek aan de Maakcarrousel met een drietal mini-techniekworkshops (zoals robot Cubetto, de 3D pennen en de robot-hand), waar ze ter plekke een keuze in maken.

Meekijken, meedóen en beleven dat is waar het tijdens de Maakdag om draait!


Bekijk het complete programma en beschikbare tickets via intranet.tetem.nl/tickets (kies Dinkelland). Per tijdslot zijn een beperkt aantal tickets beschikbaar om de Maakdag veilig te laten plaatsvinden. Tickets voor kinderen en jongeren t/m 18 jaar: € 2 p.p. en voor volwassenen: € 3 p.p.. Bezoekers die voor of na de Maakdag het museum willen bezoeken dienen apart een entreeticket te kopen.

Meer informatie over de Maakdagen vind je op: tetem.nl/maakmeemaand

Wanneer

  • -

Prijzen

  • € 2,00 Entreeprijs kinderen (t/m 12 jaar)
  • € 3,00 Entreeprijs Volwassenen

Locatie

Museum Natura Docet

Adres
oldenzaalsestraat 39, 7591 GL Denekamp
Telefoon
0541351325
E-mail
Website
www.naturadocet.nl

Tip je vrienden

facebook twitter