Lezing Karin Haanappel

Op maandag 6 september a.s. om 20.00 uur komt de voor ons bekende Karin Haanappel een lezing geven over Frida Kahlo. De lezing wordt gehouden in “Ons Gebouw”, Ganzenmarkt te Ootmarsum.

Frida Kahlo: de grensverlegger

Frida Kahlo ( Mexico, 1907 – 1954) is op dit moment wellicht de beroemdste vrouwelijke kunstenaar in de wereld. Kahlo was een van de dochters van een naar Mexico geëmigreerde Duitse fotograaf en een Mexicaanse moeder. Ze volgde als jonge vrouw kunstonderwijs. Haar indrukwekkende kunstwerken , roerige leven en bijzondere levensstijl doen Kahlo uitgroeien tot een wereldwijd icoon en cultfiguur. Door een ernstig busongeluk lijdt ze veel pijn en ondergaat ze door de jaren heen een groot aantal operaties. Wat haar telkens de kracht geeft om door te gaan is haar grote liefde voor de kunst, voor haar man – de kunstenaar Diego Rivera – en voor haar Mexico en zijn volkscultuur. Ze schildert zelfportretten die doorvlochten zijn met symboliek, geïnspireerd door haar politieke overtuiging, buitengewone veerkracht en creativiteit.

In het Drents museum te Assen is van 8 oktober 2021 t/m 27 maart 2022 de tentoonstelling Viva la Frida, Life and art of Frida Kahlo te zien. De vermaarde schilderijen en tekeningen uit het Museo Dolores Olmedo worden getoond naast een buitengewone collectie van haar persoonlijke bezittingen als kleding, beschilderde korsetten en sieraden.

Vooraf aanmelden.
Betaling vooraf. Bankrekening nr. NL68RABO0150981562 t.n.v. penningmeester Kunstkring Ootmarsum.
Vrienden: € 6,50 incl. koffie/thee
Overigen : € 11,50 incl. koffie/thee

Met vriendelijke groeten,
bestuur Kunstkring Ootmarsum.


Uiteraard dient iedereen zich aan de geldende coronamaatregelen te houden.

Wanneer

Locatie

Ons Gebouw

Adres
Ganzenmarkt, Ootmarsum
E-mail

Tip je vrienden

facebook twitter