Concert Botanica – Zeg het met bloemen

Op zaterdag 4 september vind er een bijzonder concert plaats in de sfeervolle parktuin van Museum Natura Docet te Denekamp.

Geprikkeld door de heersende eenzaamheid en geïnspireerd door de manier waarop mensen dichter bij zichzelf en de natuur zijn gekomen ten tijde van COVID19, ontstond het verlangen om een positieve boodschap te brengen, en dat in de vorm van een concert; Botanica – Zeg het met bloemen, een klassiek concert met saxofoon en piano door duo Snaterse & Witteveen.

Botanica is een ontmoeting tussen natuur en muziek, waarbij de verschillende muziekstukken worden gelinkt aan de schatten uit de natuur. De muzikale karakters en kleuren in de stukken worden gekoppeld aan de kenmerken van bloemen en planten, met als resultaat een muzikaal bloemboeket bestaande uit muziekstukken voor piano solo, saxofoon solo en saxofoon-piano. De muziek zal variëren van barok tot hedendaags; de rijkheid in de natuur parallel aan de rijkheid in de muziek.

Deborah Witteveen (saxofoon) en Maxime Snaterse (piano) spelen als duo sinds 2015 toen zij samen een concertreis maakten naar Griekenland op uitnodiging van het Prinses Christina Concours. Na deze bijzondere reis zijn ze blijven samen spelen en hebben ze onder andere gespeeld in Musis Sacrum Arnhem, De Doelen Rotterdam, Muziekcentrum Enschede en de Nieuwe Kerk in Den Haag. Deborah en Maxime vinden elkaar in hun expressieve en kleurrijke spel. Deze avond zullen zij twee concerten geven, om 17.00 uur en 19.30 uur; inloop 30 minuten voor aanvang van het concert. Toegang bedraagt €15 inclusief wandeling door de tuin en toegang tot het museum. Tickets zijn verkrijgbaar via www.naturadocet.nl of aan de kassa.

Wanneer

Prijzen

  • € 15,00 Entreeprijs

Geeft tevens toegang tot het museum en de tuinen van Natura Docet.

Locatie

Museum Natura Docet

Adres
oldenzaalsestraat 39, 7591 GL Denekamp
Telefoon
0541351325
E-mail
Website
www.naturadocet.nl

Tip je vrienden

facebook twitter