Elephant Parade Denekamp

In het centrum van het dorp Denekamp staan dit jaar 15 bont gekleurde olifanten. Er is een speciale Elephant wandelroute gemaakt die langs alle olifanten die in het centrum gaat. Deze is gratis verkrijgbaar.

In totaal staan in heel Noordoost Twente 70 olifanten op vele bijzondere plekken. Zo staan er niet alleen olifanten in Denekamp, maar ook in Ootmarsum en Lattrop en in de gemeente Losser, Oldenzaal en Tubbergen. Bekijk hier alle 15 olifanten die in Denekamp staan > 15 OLIFANTEN DENEKAMP

Het hele gebied van Elephant Parade strekt zich uit van Langeveen in het noordelijkste puntje van Noordoost Twente tot Losser in het zuiden. Alle 70 olifanten zijn met elkaar verbonden en staan ingetekend op een handige overzichtskaart. Tevens staat hierop de totale hoofdroute getekend van 165 km. En omdat 165 km. nogal lang is zijn er tevens 4 aparte fietslussen gemaakt waarbij je telkens een ander gebied aandoet waarbij je een aantal olifanten kunt bekijken. De overzichtskaart en het bijbehorende fietsrouteboekje zijn vanaf 20 september gratis verkrijgbaar bij de VVV's en Tourist Info's.

Tijdens de verschillende fietstochten kom je in het centrum van Ootmarsum, Denekamp of Oldenzaal aan. Hier staan meerdere olifanten bij elkaar. Om deze goed te kunnen bekijken is een speciaal wandelboekje uitgegeven. Ook dit wandelboekje is vanaf 20 september gratis verkrijgbaar.

Het doel van Elephant Parade

Het doel van Elephant Parade is om aandacht te vragen voor de bescherming en het behoud van de Aziatische olifant. De kleurrijke levensgrote babyolifanten werden voor het eerst in 2007 in Rotterdam tentoongesteld - een expositie dat door de toenmalige burgemeester werd bekroond als de 'meest gefotografeerde tentoonstelling ooit'. Wereldwijd vonden er inmiddels meer dan twintig tentoonstellingen plaats, waaronder in Engeland, de Verenigde Staten, China, Italiƫ, Duitsland, Singapore, Hongkong, Frankrijk, Luxemburg en Braziliƫ.

OLIFANT KOPEN?

Ze staan prachtig in elk interieur! De kleurrijke olifantjes zijn ook te koop in de VVV winkel in Denekamp en Ootmarsum of via de webshop. Kijk in onze webshop en zoek een leuke uit!

Wanneer

  • 20 sep - 31 okt 2021
    • dagelijks

Prijzen

Deze tentoonstelling is gratis toegankelijk

Locatie

Nicolaasplein

Adres
Nicolaasplein 5, 7591 MA Denekamp

Tip je vrienden

facebook twitter