KING LEAR

Één van Shakespeares’ meest beroemde en gespeelde stukken: KING LEAR komt naar Twente. Het stuk wordt op de prachtige buitenlocatie Huis Singraven in Denekamp gespeeld.

Op zijn oude dag wil Lear zijn land en bezit verdelen onder zijn drie dochters. Wie het mooist verwoordt hoeveel ze van hem houdt, krijgt een rijker deel. Als Lear vervolgens valse schijn beloont en oprechtheid afstraft, begint een tragedie waarin de koning zijn verstand verliest, zijn familie uiteenvalt en het land in de afgrond stort.

Shakespeare schreef een drama waarin oude en nieuwe generaties elkaar bestrijden, blinden helder zien en dwazen de waarheid spreken. Een parallel met onze huidige tijd van grote veranderingen is snel gemaakt. KING LEAR is een rollercoaster waarin orde tot chaos verwordt en de mens een kwetsbaar wezen is in een onzekere wereld. Onder de gepassioneerde regie van Silvia Andringa en de expressieve vormgeving van Elze van den Akker maakt KING’S MEN opnieuw een krachtige voorstelling vol humor en lichtheid.

No fear Shakespeare!

KING’S MEN is een ‘grensontkennend’ theatergezelschap dat meertalige voorstellingen op bijzondere buitenlocaties in de grensstreek speelt. Landgoederen en burchten openen hun poorten en worden een ontmoetingsplek waar mensen van beide zijden van de grens één en dezelfde inspirerende beleving delen. Op natuurlijke wijze wordt er tussen Duits en Nederlands geschakeld, met een vleugje Twents en Engels, waardoor het voor iedereen goed te begrijpen is. Zekers a’j ok nog ’n luk plat kunt verstoan. No fear Shakespeare!

De voorstellingen vinden buiten plaats. Het publiek zit overdekt. Denkt u wel aan bescherming tegen de zon, dat het koud worden kan en er wellicht hongerige muggen op pad zijn?

P.S.: Iedere locatie is anders. De voorstelling verandert mee en maakt dankbaar gebruik van de bijzonderheden van de locatie. De mix van talen blijft echter overal hetzelfde.

Of bekijk de website kingsmen-openair.com/startpagina

Wanneer

Locatie

Huis Singraven

Adres
Molendijk 37, 7591PT Denekamp
Telefoon
0541351906
E-mail
Website
www.singraven.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter