Shosta-cyclus 2: Hidden messages

Sjostakovitsj Kwartetten Integraal, deel 2 De cyclus van de 15 strijkkwartetten van Sjostakovitsj is er een als geen ander: deze intens persoonlijke, emotionele, niets verhullende muzikale dagboeken schetsen het leven van de componist in de Sovjet Unie, van 1938 tot vlak voor zijn dood in 1975.

Het zesde kwartet waar dit concert mee opent is relatief onbezorgd en elegant, al de vier delen lijken met met een sierlijke buiging te eindigen . Het vierde kwartet wordt vaak ‘het Joodse kwartet’ genoemd, een bijzonder emotionele hommage aan de vele Joodse vrienden en collega’s van de componist die zo geleden hebben. En het vijfde is een van de echte meesterwerken, een ongelooflijk meeslepend, geïnspireerd werk van symfonische proporties en een enorm scala aan emoties, en ook met een geheime liefdesverklaring aan zijn student Galina Oestvolskaja.

Programma
Strijkkwartet nr. 6 in G, op.101 (1956) – Belinfante Kwartet
Strijkkwartet nr. 4 in D, op.83 (1949) – Rowland-Huisingh-Waterman-Bogdanovic
Strijkkwartet nr. 5 in Bes, op.92 (1952) – Rowland-Le Coultre-Maijala-Bogdanovic

BESTEL KAARTEN

NB indien de 1,5 meter-regel eind augustus nog steeds gehandhaafd wordt vindt dit concert niet plaats in de Stiftskerk, maar wordt het concert verplaatst naar De Plechelmusbasiliek in Oldenzaal. U ontvangt in dat geval bericht zodra dat duidelijk is.

Of bekijk de website stiftmusicfestival.nl/stift-zomerfestival/

Wanneer

Prijzen

  • € 25,00 Entreeprijs

Locatie

Het Stift

Adres
Het Stift 9, 7595LE Weerselo
Telefoon
0541-661614
Website
www.het-stift.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter