Kunststad Ootmarsum omarmt kwetsbaarheid

In mei en juni is Kunststad Ootmarsum helemaal in de ban van "ART BRUT". Art Brut, de kunstvorm die ook wel Zuivere of Pure Kunst wordt genoemd. Kunst puur uit het hart van mensen die vanwege hun psychische aandoening en/of (verstandelijke) beperking vaak zeer kwetsbaar zijn.

In de maanden mei en juni wordt deze verrassende kunst in de schijnwerpers gezet door alle winkeliers van Ootmarsum.

WANDELING LANGS ALLE ETALAGES

Een wandelroute van 2,5 kilometer leidt je langs 57 deelnemende ondernemers die één of meerdere kunstwerken in hun etalage hebben uitgestald. Bij enkele winkels hangen ook kunstwerken binnen in de winkel. Je bent natuurlijk van harte welkom om bij die betreffende winkels even binnen te kijken. Langs de hele route vind je de kunstwerken duidelijk zichtbaar in de etalage met foto’s en profielen van de makers erbij.

De route begint bij Galerie ART BRUT KIK aan de Oostwal 12. De wandeling start aan de andere kant van het gebouw aan de Gasthuisstraat. In het hart van het boekje vind je de plattegrond met daarop ingetekend de route. Volg de richting van de pijl en op die manier zie je alle kunstwerken die bij de winkeliers staan uitgestald. Per winkel staat aangegeven welk kunstwerk je daar kunt verwachten. De naam van de kunstenaar staat erbij vermeld. Achter in het boekje vind je de gegevens van de kunstenaars.

PDF ROUTEBOEKJE

Je kunt een gedrukt routeboekje ophalen bij de VVV Ootmarsum, Markt 9 en bij galerie Art Brut Kik aan de Oostwal 12. En als je de prijsvraag die verbonden is aan de route goed invult, maak je kans op een van de Art Brut kunstwerken t.w.v. maximaal 300 EUR.

Ga hier naar >> DE PRIJSVRAAG

Programma

Of bekijk de website artbrutkik.nl

Wanneer

  • 2 mei - 30 jun 2022
    • dagelijks | - uur

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

Tip je vrienden

facebook twitter