Paasbespeling Carillon Ootmarsum

Op tweede paasdag 5 april zal Jan Willem Achterkamp weer een bespeling verzorgen op het Koning Willem-Alexander Carillon van Ootmarsum. Aanvang 15.00 uur.

In eerste instantie zullen er Paasliederen klinken zoals Daar nu het feest van Pasen is, Christus onze heer verrees. De Ootmarsumse componist Berend Breuker schreef speciaal voor het Ootmarsumse carillon een bewerking van De Heer is waarlijk opgestaan. Een ander Ootmarsums element wordt gevormd door de liederen die bij het vlöggeln gezongen worden door de poaskearls. Het gaat hier om Christus is opgestanden en Alleluja den blijden toon. Een niet te missen pijler van het programma wordt gevormd door de voorjaarsliederen. Denk o.a aan Printemps van Jaques Brel en het oud-Nederlandse De winter is vergangen. En weer van Breuker Zingend voorjaar en Sounds in the air. En in het kader van “ Geen dag zonder Bach” klinken er een aantal vrolijke menuetten en andere dansen.

Beiaardier Jan Willem Achterkamp was tot 1 januari 2020 stadsbeiaardier van Deventer waar hij het fameuze Hemony-carillon (1647) van St.Lebuinustoren bespeelde.

De Stichting Carillon Ootmarsum hoopt dat u weer zult genieten van de vriendelijke en heldere klokkenklanken.

U bent van harte welkom op tweede paasdag, maandag 5 april, van 15.00 tot 16.00 uur bij de Protestantse kerk in Ootmarsum.

Wanneer

  • -

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

Locatie

Protestantse Kerk

Adres
Ganzenmarkt 31, 7631EM Ootmarsum

Tip je vrienden

facebook twitter