Stiftfestival 2021

Het Stiftfestival biedt een muzikale beleving van internationale topkwaliteit. Het programma combineert muziek met andere cultuurvormen zoals zang, literatuur, kunst en dans. Historische kerken en landgoederen in het prachtige Twentse coulisselandschap vormen het decor van dit jaarlijks negendaagse festival.

Negen dagen lang muzikaal topplezier voor musici en publiek. Artistiek leider Daniel Rowland heeft een prachtig, rijkgeschakeerd programma samengesteld met als thema ‘Eastern Wind’.

Daniel zegt hierover: “Al sinds mijn kindertijd op het Stift was ik totaal gefascineerd door de muziek en cultuur van Rusland. Ik ben daarom bijzonder blij om nu voor het eerst ons festival te wijden aan de zo rijk gevulde schatkist van muziek uit Rusland en omstreken, van geliefde meesterwerken tot wereldpremières.”

Enkele hoogtepunten van het festival zijn de fenomenale cyclus van de 15 Sjostakovitsj strijkkwartetten, Rachmaninovs machtige Vespers door het Groot Omroepkoor, een opera, een openluchtfilm op Concerto Night plus enkele bijzondere premières. Daarnaast vieren we het 100e geboortejaar van Astor Piazzolla.

Reserveer alvast 21 t/m 29 augustus 2021 in uw agenda!

Programma

  1. Dracula
    Aanvang: 21:30

    Dracula

    Huis Singraven, Denekamp

Of bekijk de website stiftmusicfestival.nl/stift-zomerfestival/

Wanneer

  • 21 aug - 29 aug 2021
    • dagelijks

Tip je vrienden

facebook twitter