Kanotocht op de Dinkel (v.a. 2 personen)

Kanovaren op de Dinkel. Absoluut de mooiste rivier van Overijssel. Vanuit heel Nederland komen fanatieke kanovaarders om deze rivier te bevaren. Van 1 september tot 31 maart is het mogelijk om op zaterdag en zondag een kanotocht op de Dinkel te maken. Prijs: v.a. € 16,- p.p. Opgeven bij Actief Twente.

Kano instaptocht op de Dinkel

Iedere zaterdag en zondag organiseert Actief Twente kanotochten waarmee je al v.a. 2 personen kunt deelnemen. Prijs: volw. v.a. € 16,00 p.p.

De instap is op: Zaterdag en Zondag om 11.00 uur.

Startpunt:

We verzamelen bij het beginpunt, op de Parkeerplaats van Café Keet’n Zwart. Na de uitleg en over het kanovaren en het traject vaar je naar het eindpunt ‘de Kribbenbrug’ bij Paviljoen het Lutterzand. Hier lever je de kano in en staan er kickbikes (of fietsen) voor je klaar om weer terug te gaan naar het beginpunt Keet’n zwart waar jullie auto geparkeerd staat. Wij leveren de kickbikes/fietsen en de route. De kortste route terug is circa 3 km en voert jullie door natuurgebied het Lutterzand.

Let op:

De waterstanden kunnen variëren binnen enkele uren. Bij hoogwater of extreem laagwater kan dit er toe leiden dat je uit de kano moet stappen om toch langs de brug of voorbij het ondiepe stuk te komen. Omgewaaide bomen blokkeren soms de watergang en je zult dan onder/boven langs de boom moeten passeren. Het kan ook betekenen dat je de kano uit het water moet nemen en deze voorbij het obstakel moet trekken. Kom dus niet in je zondagse kleding. De Dinkel is een natuurlijke rivier die zich al slingerend een weg heeft gebaand door het mooie Twente. In verband met het broedseizoen van de ijsvogel mag dit deel van de Dinkel slechts een deel van het jaar bevaren worden. Niet te vergeten, wij kanoën met de nieuwste en meest stabiele kano’s. De kans op een ongewenst nat pak is daardoor zeer klein, maar het is verstandig droge kleding en een handdoek mee te nemen.

Een ding is zeker; Een kanotocht op de Dinkel laat een onuitwisbare indruk achter!

De tocht gaat door bij minimale deelname van 6 personen of meer.

BOEK HIER

Vragen/reserveren? Actief Twente, Denekamperstraat 49, Beuningen. tel. 0541-29 98 21

Wanneer

  • 1 sep - 31 mrt 2021
    • elke zaterdag | uur
    • elke zondag | uur

Prijzen

  • € 16,00 Entreeprijs

Locatie

Restaurant Keet'n Zwart

Adres
Bentheimerstraat 87, 7587NG De Lutte

Tip je vrienden

facebook twitter