Pianovoorstelling ‘Babar, de kleine olifant’

Pianovoorstelling ‘Babar, de kleine olifant’ in Museum Ton Schulten op zondag 26 september 2021 om 14.00 uur.

Ootmarsum is op dit moment weer de verblijfplaats van ruim 23 olifanten tijdens de Elephant Parade. Deze geweldige Parade inspireerde de pianistes Margreet Wilmer en Mariete Peerik (van pianoschool Pianoarte in Ootmarsum) tot het instuderen van het muzikale verhaal van ‘Babar, de kleine olifant’.

Het olifantje Babar groeit op in de stad onder de hoede van een oude dame, nadat zijn moeder door jagers werd doodgeschoten. Wanneer Babar na verloop van tijd per toeval zijn oude vriendjes Arthur en Celestien ontmoet, keert hij terug naar de jungle en wordt er koning van de olifanten. Het verhaaltje is bijzonder eenvoudig en vertederend naïef en verzonnen door Céline Brunhoff voor haar kinderen. Haar man, de Franse schrijver en illustratore Jean de Brunoff (1899-1937) maakte er een boekje van en tekende de bekende prenten. De twintigste-eeuwse componist Francis Poulenc (1899-1963) liet zich voor ‘l’Histoire de Babar’ inspireren door dit verhaal. Muziek en verhaal wisselen elkaar af. Een wijde waaier aan emoties en situaties wordt verklankt: paniek en droefheid bij de dood van Babars moeder, het verfijnde stadsleven, Babars heimwee naar het oerwoud, triomf bij het huwelijk van Babar en Célestien. De uitgave voor piano quatre-mains is gearrangeerd door Paul Yeon Lee.

Wilt u het concert met het verhaal van Babar ook graag bijwonen? Dan bent u van harte welkom op zondag 26 september aanstaande in Museum Ton Schulten. Het stuk wordt uitgevoerd om 14.00 uur en duurt ongeveer een half uur.

De toegang bedraagt de normale entree voor het museum (€ 5,-) inclusief de gratis muziekvoorstelling. In verband met de corona richtlijnen is het noodzakelijk vooraf aan te melden via of door te bellen met 0541-291760. Er zijn maximaal 30 plaatsen beschikbaar.

Muziek van Francis Poulenc Tekst van Jean de Brunoff

Uitgevoerd door het pianoduo Margreet Wilmer en Mariete Peerik Het verhaal wordt verteld door Beatrice Meloni

Duur: 30 minuten

Wanneer

Prijzen

  • € 5,00 Entreeprijs

De toegang bedraagt de normale entree voor het museum, de muziekvoorstelling is gratis.

Locatie

Museum Ton Schulten

Adres
Ton Schultenplein 1, 7631BR Ootmarsum
Telefoon
0541-291763
E-mail
Website
www.tonschulten.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter