Kerstconcert op Carillon Ootmarsum

Zondag 17 december vindt om 14.30 uur een prachtig kerstconcert plaats op het Koning Willem-Alexander Carillon in Ootmarsum. Stadsbeiaardier Henk Verhoef zal een gevarieerd programma laten horen met traditionele kerstliederen, Christmas Carols, Franse Noëls en Duitse Weihnachtslieder.

Laat u verrassen en in kerstsfeer brengen tijdens dit uur durende programma.

Henk Verhoef studeerde aan de Nederlandse Beiaardschool bij Bernard Winsemius. Nog tijdens zijn studie werd hij eersteprijswinnaar van de Pythische Spelen te Enschede, daarna maakte hij concertreizen naar Japan, Portugal en de VS. Hij adviseert bij beiaardrestauraties en -nieuwbouw. Zo was hij o.a. betrokken bij de laatste restauraties van de Hemony-beiaarden in Amersfoort en Deventer.

Behalve in Ootmarsum is hij beiaardier van de stad Woerden en van de Amsterdamse Vrije Universiteit. Voor zijn werk als stadsbeiaardier van Monnickendam, waar hij de oudste handbespeelde beiaard ter wereld bespeelt, ontving hij in 2023 de prestigieuze prijs ‘De Monnick’. Henk Verhoef is behalve beiaardier ook organist en dirigent. Hij is organist van de Amsterdamse Nieuwe Kerk, de Oosterkerk en de Vrije Universiteit, en hij leidt het ensemble Camerata Oude Kerk. Komt allen tezamen, en kom luisteren naar de heldere kerstklanken van het carillon, onder de toren van de Protestantse kerk aan de Ganzenmarkt 31 in Ootmarsum.

Of bekijk de website www.carillonootmarsum.nl

Wanneer

  • -

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

Locatie

Protestantse Kerk

Adres
Ganzenmarkt 31, 7631EM Ootmarsum

Tip je vrienden

facebook twitter