Concertserie Carillon Ootmarsum

Op drie zondagen in augustus, september en oktober zal het Koning Willem-Alexander Carillon in Ootmarsum bespeeld worden door stadsbeiaardier Henk Verhoef. De concerten vinden plaats op zondag 21 augustus, 25 september en 2 oktober, alle van 15.00 tot 16.00 uur.

Op het programma voor 2 oktober staat als eerste Sonate I van John Loeillet, een Zuid-Nederlandse barokcomponist en muzikant die speelde op blokfluit, dwarsfluit, hobo en clavecimbel. Daarna volgt de 1e Suite uit Amusements Champêtres, 2ème Livre, van Nicolas Chédeville, een franse componist en musettespeler uit de 18e eeuw. Vervolgens klinken er meerdere vrolijke liedjes van Annie M.G. Schmidt, en horen we twee werken van Mauro Giuliani, een italiaanse componist en gitaarvirtuoos uit het begin van de 19e eeuw. Tot slot speelt de beiaardier een viertal nummers van Elvis Presley. (Bewerkingen: Henk Verhoef).

Henk Verhoef studeerde aan de Nederlandse Beiaardschool bij Bernard Winsemius. Nog tijdens zijn studie werd hij eersteprijswinnaar van de Pythische Spelen te Enschede, daarna maakte hij concertreizen naar Japan, Portugal en de VS. Behalve in Ootmarsum is hij beiaardier van de stad Woerden en van de Amsterdamse Vrije Universiteit. Als stadsbeiaardier van Monnickendam bespeelt hij de oudste handbespeelde beiaard ter wereld. Hij adviseert bij beiaardrestauraties en -nieuwbouw. Zo was hij o.a. betrokken bij de laatste restauraties van de Hemony-beiaarden in Amersfoort en Deventer. Henk Verhoef is behalve beiaardier ook organist en dirigent. Hij is organist van de Amsterdamse Nieuwe Kerk, de Oosterkerk en de Vrije Universiteit, en hij leidt het ensemble Camerata Oude Kerk.

U bent van harte welkom op een van deze zondagen bij de Protestantse kerk aan de Ganzenmarkt 31 in Ootmarsum. We hopen dat u zult genieten van de heldere klanken van het Ootmarsumse carillon.

Of bekijk de website www.carillonootmarsum.nl

Wanneer

  • -
  • -
  • -

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

Locatie

Protestantse Kerk

Adres
Ganzenmarkt 31, 7631EM Ootmarsum

Tip je vrienden

facebook twitter