Carillonconcert Ootmarsum

Aanstaande zondag 20 september vindt het derde en tevens laatste concert uit de serie zomerconcerten op het Koning Willem-Alexander Carillon in Ootmarsum plaats.

Ditmaal is het programma gewijd aan muziek uit de periode 1800 – 1900. Als eerste zullen werken voor gitaar van Fernando Sor, Antonio Diabelli en Giuliani klinken, gevolgd door liederen van Franz Schubert waaronder die Forelle en Wiegenlied. Van Giuseppe Verdi staan aria’s op het programma, waarna delen uit Album für die Jugend van Robert Schumann zullen volgen. Verder klinken er liederen van Richard Hol, o.a. Waar de blanke top der duinen.

Beiaardier Jan Willem Achterkamp zal het carillon bespelen van 15.00 tot 16.00 uur. Hij is beiaardier in Dinxperlo en Epe, en was tot 1 januari 2020 stadsbeiaardier van Deventer waar hij het fameuze Hemony-carillon (1647) van St.Lebuinustoren bespeelde. Voorts is hij universiteitsbeiaardier van de Nyenrode Businessuniversiteit te Breukelen.

U bent van harte welkom op zondag 20 september van 15.00 tot 16.00 uur bij de Protestantse kerk in Ootmarsum. We hopen dat u zult genieten van de heldere klanken van het Ootmarsumse carillon.

Wanneer

  • -

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

Locatie

Protestantse Kerk

Adres
Ganzenmarkt 31, 7631EM Ootmarsum

Tip je vrienden

facebook twitter