Carillonconcert in Ootmarsum

Aanstaande zondag 26 september vindt het derde en tevens laatste concert uit de serie zomerconcerten op het Koning Willem-Alexander Carillon in Ootmarsum plaats. De beiaardbespeling heeft dit keer verschillende thema’s met o.a. de Vredesweek met titels als Imagine - Ein bisschen Frieden - Geef vrede Heer, geef vrede. En omdat deze week de herfst officieel is begonnen, klinken er liederen als Les feuilles mortes - Herbstlied van Schubert - Autumn leaves.

Klavierboekje
Ook staan er delen uit het Klavierboekje op het programma. Dit jaar is het veertig jaar geleden dat Achterkamp voor zijn leerlingen het Klavierboekje schreef. De verschillende deeltjes doen het goed op piano, orgel of klavecimbel. Ze zijn nu eens niet geschreven in de kenmerkende stijl van de componist. Het zijn veeleer pogingen om iets te maken dat doet denken aan Bach, Mozart, Charpentier of Purcell. Moeilijk genoeg. Voor deze bespeling zijn een aantal delen bewerkt voor de Ootmarsumse beiaard.

Beiaardier Jan Willem Achterkamp
Beiaardier Jan Willem Achterkamp zal het carillon bespelen van 15.00 tot 16.00 uur. Hij is beiaardier in Dinxperlo en Epe, en was tot 1 januari 2020 stadsbeiaardier van Deventer waar hij het fameuze Hemony-carillon (1647) van St.Lebuinustoren bespeelde. Voorts is hij universiteitsbeiaardier van de Nyenrode Businessuniversiteit te Breukelen. Deze bespeling zal voor wat betreft Ootmarsum de laatste zijn die door Jan Willem Achterkamp wordt verzorgd. Hij gaat met pensioen.

U bent van harte welkom deze zondag bij de Protestantse kerk in Ootmarsum. We hopen dat u zult genieten van de heldere klanken van het Ootmarsumse carillon. Meer info: www.carillonootmarsum.nl

Wanneer

  • -

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

Locatie

Protestantse Kerk

Adres
Ganzenmarkt 31, 7631EM Ootmarsum

Tip je vrienden

facebook twitter