'Open Deel' Schaapherder Mieke Boode

Schaapherder Mieke Boode hoedt al jarenlang een kudde Drentse heideschapen vanuit haar boerderij naast de Watermolen van Frans te Mander. Maar ze is niet altijd op pad. Elke woensdag houdt ze ‘Open Deel’ in de boerderij in Mander.

Het is elke dan mogelijke kennis te maken met onder andere (allerhande) producten en “hand-vaardigheden’’. Er wordt gesponnen, gehaakt, gebreid en geknutseld, voornamelijk met wol van hun Drentse Heideschapen. Een aantal produkten is tevens te koop. Met het oog op de komende winter hebben we leuke seizoens- artikelen te koop! Denk aan kerstkransen, gebreide kerstballen, leuke Twentse Tomtes. De kachel brand

Denk bv ook eens aan sokken; deze worden tijdens de “Open Deel’ verkocht om mee te helpen geld in te zamelen voor kinderen in weeshuizen in Peru. Door de corona maatregelen zijn het afgelopen jaar geen markten geweest waarop de zelfgebreide sokken (Strickclub Cajamarca) konden worden verkocht…..en het geld is erg hard nodig voor vooral eten! Leuk als sinterklaascadeautje of onder de kerstboom.

Op 26 december is de boerderij ook open, en middels de schapen en de ezels in de stal in extra kerstsfeer (Let op: géén kerstmarkt!)

Onze kudde graast ‘s winters in het gebied rondom de boerderij, in het Dal van de Mosbeek (Hezingen) een schitterend wandelgebied, en dus mooi te combineren met een bezoek aan ons.

Mieke vertelt u graag (enthousiast en met passie) meer over de kudde.

Graag tot ziens aan de Oosteriksweg 26 te Mander

Wanneer

  • 19 jan - 31 dec 2021
    • elke woensdag | - uur

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

Locatie

Watermolen Frans

Adres
Oosteriksweg 26, 7663 TA Mander
Telefoon
0529401731
E-mail
Website
www.landschapoverijssel.nl/natuur-en-recreatie/natuurinformatiecentra/molen-van-frans.html

Tip je vrienden

facebook twitter