Nederlandse Muziek op Carillon Ootmarsum

Aanstaande zondag 30 augustus vindt het tweede concert uit de serie zomerconcerten op het Koning Willem-Alexander Carillon in Ootmarsum plaats.

Het programma opent met liederen van de 17e-eeuwse dichter P.C. Hooft (inderdaad die van de P.C. Hooftstraat). Ook uit de 17e eeuw (de eerste bloeitijd van de beiaard) dateert het klavierboekje van Anna Maria van Eyl, een rijke patriciërsdochter uit Arnhem. Hieruit klinkt o.a. Serband. In de 18e eeuw kon de in Alkmaar geboren Willem de Fesch zich in Londen moeiteloos staande houden naast G.F. Händel. Dat wil wat zeggen. Van hem staat de bekende Tempo di Gavotta op het programma. Eveneens uit de 18e eeuw stammen de liederen van Belle van Zuylen, een adelijke dame en feministe avant la lettre. Uit de 19e eeuw klinken zes walsjes voor gitaar, jeugdwerkjes van J.B. van Bree. De 20e eeuw is o.a. vertegenwoordigd met de Zonnesprankjes van Flucy van Bergen, o.a. stadsbeiaardier van Sneek. Voor de 21e eeuw tekent Jan Willem Achterkamp met enkele eigen composities. Verder klinken er volksliedjes, popliedjes en theaterliederen van o.a. Harry Bannink.

Beiaardier Jan Willem Achterkamp zal het carillon bespelen van 15.00 tot 16.00 uur. Hij is beiaardier in Dinxperlo en Epe, en was tot 1 januari 2020 stadsbeiaardier van Deventer waar hij het fameuze Hemony-carillon (1647) van St.Lebuinustoren bespeelde. Voorts is hij universiteitsbeiaardier van de Nyenrode Businessuniversiteit te Breukelen.

Het derde concert uit de serie zal te beluisteren zijn op zondag 20 september, tevens aanvang 15.00 uur.

U bent van harte welkom op zondag 30 augustus van 15.00 tot 16.00 uur bij de Protestantse kerk in Ootmarsum. We hopen dat u zult genieten van de heldere klanken van het Ootmarsumse carillon.

Wanneer

  • -

Prijzen

  • gratis Entreeprijs

Locatie

Protestantse Kerk

Adres
Ganzenmarkt 31, 7631EM Ootmarsum
De gegevens op deze pagina worden aangeboden door MarketingOost.

Tip je vrienden

facebook twitter