Elephant Parade Twente

De vorig jaar zo succesvolle Elephant Parade gaat dit jaar op herhaling en verspreidt zich nu over heel Noordoost-Twente.

In totaal staan in heel Noordoost Twente 70 olifanten op vele bijzondere plekken. Zo staan er niet alleen olifanten in Ootmarsum, maar ook in Denekamp en Lattrop en in de gemeente Losser, Oldenzaal, Tubbergen en Enschede. Lees meer...

Bekijk hier álle olifanten op de kaart

Het hele gebied van Elephant Parade strekt zich uit van Langeveen in het noordelijkste puntje van Noordoost Twente tot Losser in het zuiden. Alle olifanten zijn met elkaar verbonden en staan ingetekend op een handige overzichtskaart. Tevens staat hierop de totale hoofdroute getekend van 165 km. En omdat 165 km. nogal lang is zijn er tevens 4 aparte fietslussen gemaakt waarbij je telkens een ander gebied aandoet waarbij je een aantal olifanten kunt bekijken. De overzichtskaart en het bijbehorende fietsrouteboekje zijn vanaf 20 september gratis verkrijgbaar bij de VVV's en Tourist Info's.

Tijdens de verschillende fietstochten kom je in het centrum van Ootmarsum, Denekamp of Oldenzaal aan. Hier staan meerdere olifanten bij elkaar. Om deze goed te kunnen bekijken is een speciaal wandelboekje uitgegeven. Ook dit wandelboekje is vanaf 20 september gratis verkrijgbaar.

Het doel van Elephant Parade

Het doel van Elephant Parade is om aandacht te vragen voor de bescherming en het behoud van de Aziatische olifant. De kleurrijke levensgrote babyolifanten werden voor het eerst in 2007 in Rotterdam tentoongesteld - een expositie dat door de toenmalige burgemeester werd bekroond als de 'meest gefotografeerde tentoonstelling ooit'. Wereldwijd vonden er inmiddels meer dan twintig tentoonstellingen plaats, waaronder in Engeland, de Verenigde Staten, China, Italië, Duitsland, Singapore, Hongkong, Frankrijk, Luxemburg en Brazilië.

Programma

Wanneer

  • 20 sep - 31 okt 2021
    • dagelijks

Prijzen

Deze tentoonstelling is gratis toegankelijk

Tip je vrienden

facebook twitter