Historische optocht Saasveld 2025 of 2026

De Cultuur Historische optocht is in 2022 niet doorgegaan. Een nieuwe datum zetten ze nu niet vast. Als bestuur denken ze er aan om in 2025 of 2026 weer een cultuurhistorische optocht te organiseren. We vieren in Saasveld dan het 100 jarig bestaan van de kerk. De historie tot leven gebracht in een prachtige historische optocht met loopgroepen, wagens, éénlingen en muziek.

Herinneringen aan vroeger
Het ene moment roept herinneringen op uit de jaren ’70 van de vorige eeuw. Een paar minuten later waan je je in de jaren ’30 of nog veel verder terug. Hoe ging het toen ook alweer? Een bruiloft, rogge oogsten, school… het is allemaal te zien.

De eerste Saasveldse cultuurhistorische optocht werd bijna 100 jaar geleden georganiseerd, namelijk in 1926. Het was ter ere van de opening van onze huidige Plechelmuskerk. Daarna volgden er nog 4. In 2010 was de laatste editie.

Rijke historie
Saasveld heeft een rijke historie. Bijna niemand buiten Saasveld weet nog dat er ooit een kasteel stond of dat hier in WOII een schijnvliegveld was. Met de optochten houden we onze geschiedenis levend.

Ondanks het feit dat er van het verleden nog maar weinig fysiek zichtbaar is, koestert Saasveld en haar inwoners de historie en de daarbij behorende gebruiken en tradities.

Meer informatie
www.chos2020.nl

Of bekijk de website chos2022.nl

Wanneer

  • -

Tip je vrienden

facebook twitter