Afgelast: Filmhuis Rossum: "Ballon"

Ballon is het waargebeurde verhaal van twee families die ten tijde van de Koude Oorlog, in een race tegen de klok, alles op alles zetten om van Oost- naar West-Duitsland te vluchten. De thriller toont een van de meest spectaculaire ontsnappingen in de geschiedenis.

Het is 1979 en in de toenmalige Duitse Democratische Republiek verlangen twee families naar vrijheid en een betere toekomst. Ze bedenken een gewaagd plan om met een zelfgemaakte luchtballon naar het Westen te vluchten. In het geheim bouwen Günter Wetzel en zijn goede vriend Peter een luchtballon, waarmee ze hun acht familieleden over de grens willen vliegen. De eerste poging mislukt, dit brengt hun plan en zelfs hun levens in gevaar. Met de Stasi op de hielen doen ze een tweede poging om de gevaarlijke oversteek te maken. Günter Wetzel, op wie het hoofdpersonage in Ballon is gebaseerd, zegt over de ontsnapping: “Ook al ben ik blij dat we die beslissing hebben genomen, als ik destijds had geweten wat ik nu weet, dan had ik het nooit gedaan”.

Kaartverkoop aan de zaal vanaf 19.30 uur. Reserveren/voorverkoop kan ook tijdens de openingstijden van het Kulturhus. En reserveren kan via:

Datum: vrijdag 27 maart 2020
Tijd: 20.00 uur
Locatie: Kulturhus De CoCer, Rossum

Info over het filmhuis: www.rossum-buitengewoon.nl

Wanneer

Prijzen

  • € 5,00 Entreeprijs

(inclusief koffie/thee)

Locatie

Kulturhus Rabo de CoCer

Adres
Thijplein 1, 7596 KM Rossum
Telefoon
0541-625824
Website
www.kulturhus-de-cocer.nl

Tip je vrienden

facebook twitter