Filmhuis Rossum: "Becoming Astrid"

In de raamvertelling spit de hoogbejaarde Deense schrijfster Astrid Lindgren postzakken vol fanmail door, terwijl de stemmen van Lindgrens jonge brievenschrijvers klinken. Hoezo begrijpt ze precies wat een kind bezielt, terwijl ze zelf die tijd allang achter zich heeft gelaten?

Hoe kan ze zo eerlijk over de dood schrijven zonder dat je er droevig van wordt? Het antwoord hierop moet wel in haar leven liggen. Becoming Astrid toont hoe Astrid een baantje krijgt bij een lokale krant, verliefd wordt op haar getrouwde, veel oudere hoofdredacteur Blomberg, van hem zwanger raakt en continu moet strijden voor een gelukkig, zelfstandig leven. Regisseur Fischer Christensen had geen betere hoofdrolspeler kunnen vinden dan twintiger Alba August: zij overtuigt niet alleen als pruttelende puber met paardenvlechtjes, maar ook als jonge ongehuwde moeder. Hartverscheurend is de scène waarin Astrid haar onwettige zoontje noodgedwongen achterlaat bij een Deense pleegmoeder. Becoming Astrid eindigt voor Lindgrens romandebuut in 1944. Een gewaagde keuze die goed uitpakt, want zo krijgt de vrouw achter de schrijfster de aandacht die ze verdient.

Kaartverkoop aan de zaal vanaf 19.30 uur. Reserveren/voorverkoop kan ook tijdens de openingstijden van het Kulturhus. En reserveren kan via:

Datum: vrijdag 28 februari 2020
Tijd: 20.00 uur
Locatie: Kulturhus De CoCer, Rossum

Info over het filmhuis: www.rossum-buitengewoon.nl

Wanneer

Prijzen

  • € 5,00 Entreeprijs

(inclusief koffie/thee)

Locatie

Kulturhus Rabo de CoCer

Adres
Thijplein 1, 7596 KM Rossum
Telefoon
0541-625824
Website
www.kulturhus-de-cocer.nl