WEER NAAR SCHOOL

Het Onderwijsmuseum Educatorium Ootmarsum is eind 2012/jan. 2013 geheel verbouwd en opnieuw ingericht. Door de twee bovenverdiepingen met elkaar te verbinden is er ruimte ontstaan voor een klasje uit 1662 en een kleuterklas. Ook zijn er klassen te zien uit de jaren 20 en 60 en zelfs een handwerkklas. Alle vitrinekasten zijn opnieuw ingericht en alle muren zijn vol gehangen met schoolplaten, leesmethoden en rekenmateriaal van vroeger tot nu. In een lokaal uit de 19e eeuw kunnen groepen nog steeds terecht voor een ouderwetse les van een strenge leraar.

Tweede Kerstdag is het museum geopend van 13.00 tot 17.00 uur

Voor mensen met een beperking is er een lift, zodat ook zij het hele museum kunnen bezoeken.

Een bezoek aan ons Schoolmuseum is een echt Feest der Herkenning. Uw schooltijd komt tot leven. Schoolbanken van toen tot nu, schoolplaten van Jetses, Isings en van Lummel, leesmethodes van Aap, Noot Mies tot Boom, Roos, Vis, rekenmethodes, inktflessen en pennen, breiwerkjes en nog veel meer, alles roept herinneringen op aan de school van vroeger en nu. In diverse vertrekken laten wij u de ontwikkeling van het onderwijs zien door de eeuwen heen.

(Groot-)ouders kunnen hier hun (klein-)kinderen vertellen hoe het er vroeger bij hen op school aan toeging.

Op aanvraag worden groepslessen gegeven.

Het Onderwijsmuseum Educatorium Ootmarsum is sinds 1994 gevestigd aan de Keerweer in het uit de 17e eeuw daterende vakwerkgebouw “Het Ambachtshuis”.

Wanneer

  • -

Prijzen

  • € 6,00 Entreeprijs Volwassenen

Locatie

Onderwijsmuseum Educatorium

Adres
Keerweer 2, 7631EX Ootmarsum
Telefoon
0541-293129
E-mail
Website
www.educatorium.nl

Tip je vrienden

facebook twitter