Concert Jubel & Jammer

Concert in de Stiftskerk in Weerselo door projectkoor Canticum Novum uit Nijverdal onder leiding van Mariette Akkerman met medewerking van Pauline Schenck, orgel, brengen een vocaal programma rond aanbidding, dankbaarheid en verlies met muziek van Byrd, Weelkes, Schein en Schütz.

Wat is de overeenkomst tussen de twee Engelse en twee Duitse componisten van dit concert? Behalve dat ze in dezelfde periode leefden, schreven ze alle vier een Magnificat.
Nu was dat als je muziek schreef voor de kerk een jaarlijkse routine aan het begin van de Advent. Het Magnificat is de lofzang van Maria, die gehoord heeft dat ze een bijzonder kind ter wereld zal brengen: Jezus, Zoon van de Allerhoogste. Dan wil je het wel uitjubelen van geluk en dankbaarheid.
In schril contrast hiermee staat de muziek van de jammerende koning David die te horen krijgt dat zijn zoon is omgekomen. Samen met een Ave Verum Corpus en twee psalmen over dankbaarheid en vertrouwen vormt het een compleet programma vol Jubel en Jammer.

Kom luisteren naar deze vreugdevolle èn smartelijke muziek en bezoek dit concert op zondagmiddag 24 november 2019 om 15.30 uur in de Stiftskerk te Weerselo. Toegang: € 12,50 - CJP/Studenten € 10,-.

meer info: www.canticum-novum.nl

Wanneer

Prijzen

  • € 12,50 Entreeprijs

CJP/Studenten € 10,00

Locatie

Het Stift

Adres
Het Stift 11, 7595 LE Weerselo
Website
www.hetstift.nl