Jubileumconcert Mardi le Vingt

Op zaterdag 23 november viert Twents Kamerkoor Mardi le Vingt haar vijfentwintig jarig jubileum met een prachtig concert van triomfantelijke muziek in de Pancratiusbasiliek in Tubbergen.

Het koor zingt, begeleid door het barokorkest Florilegium Musicum, de beroemde Coronation Anthems van G.F. Händel. Het eerste deel hiervan kent bijna iedereen als de openingstune van de UEFA Champions League. Van J. Haydn brengt het koor de prachtige Nelsonmis, waarbij Evelyn Ziegler (sopraan), Franske van der Wiel (alt), Falco van Loon (tenor) en Daniël Hermán Mostert (bariton) de solistenrollen voor hun rekening nemen. Alles staat onder de muzikale leiding van Herman Koops. De aanvangstijd is 19.30 en de kerk is open om 19.00. Kaarten kosten 10 euro en zijn te verkrijgen via de website www.mardilevingt.nl of aan de kerk.

Triomfantelijk is ook het gevoel bij de Ootmarsumse dirigent Herman Koops die het koor al vanaf de oprichting leidt. Dit jubileumconcert was eigenlijk gepland in 2018 toen het koor haar zilveren jubileum vierde, maar Koops werd in januari 2018 getroffen door een herseninfarct en kreeg een aantal maanden daarna een donornier. Het werd gelukkig geen annus horribilis en hij herstelde snel van deze zware klap en ingreep. Vandaar dubbel feest voor hem om dit jaar dit feestelijke programma met koor en orkest te kunnen leiden.

Het koor is onlangs een donateursactie gestart. “Concerten zoals deze, met een professioneel orkest en solistenkwartet, zijn enorm duur om te produceren”, zegt Pieter de Groot, voorziter van het koor. “Dankzij inspanningen en investeringen van het koor zelf en sponsors kunnen we nu de toegangsprijs laag houden en we hopen dat met de donateurs dit in de toekomst kunnen blijven doen. En we hebben een hele leuke jubileumactie op onze website!”.

Wanneer

Prijzen

  • € 10,00 Entreeprijs

Tip je vrienden

facebook twitter