Filmhuis Denekamp: "Woman At War"

Halla, een onafhankelijke vrouw met een rustig bestaan als koordirigent in Reykjavik, leidt heimelijk een dubbelleven als gedreven milieuactiviste. Als ‘The Woman of the Mountain’ strijdt ze in haar eentje tegen de lokale aluminiumindustrie om de prachtige IJslandse hooglanden te beschermen.

Halla, een onafhankelijke vrouw met een rustig bestaan als koordirigent in Reykjavik, leidt heimelijk een dubbelleven als gedreven milieuactiviste. Als ‘The Woman of the Mountain’ strijdt ze in haar eentje tegen de lokale aluminiumindustrie om de prachtige IJslandse hooglanden te beschermen. Met vandalisme en regelrechte sabotage weet ze de onderhandelingen tussen de regering en het bedrijf te onderbreken. Maar wanneer ze op het punt staat een van haar grootste en stoutmoedigste operaties uit te voeren, ontvangt ze een onverwachte brief. De aanvraag om een kind te adopteren is eindelijk geaccepteerd en er wacht een klein meisje op haar in Oekraïne. Ze wil echter nog één laatste genadeklap uitdelen.
Opnieuw een film vol prachtig geschoten beelden en onderkoelde humor van Benedikt Erlingsson, die een aantal jaar geleden scoorde met het even eigenwijze ‘Of Horses and Men’.

Datum: woensdag 22 januari
Aanvang: 20.00 uur
Toegang: € 7,50 (incl. koffie/thee)

U KUNT HIER UW ONLINE KAARTEN KOPEN

Wanneer

Locatie

Kulthurhus Denekamp

Adres
Oranjestraat 21, 7591GA Denekamp
Telefoon
0541-745300
E-mail
Website
www.kulturhusdenekamp.nl