MuseumJeugdUniversiteit

Colleges bij 3 musea in Twente op 10, 17 en 24 november 2019 Meer weten dan je meester of juf?! De MuseumJeugdUniversiteit organiseert kindercolleges in meer dan 50 musea in Nederland. Wetenschappers, onderzoekers en experts geven antwoord op spannende vragen over de museumcollectie.

Waar zitten de oren van een sprinkhaan? Kan pindakaas kunst zijn? Is Afrikaans voetbal magisch? Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een college over bij de MJU. Net als op de echte universiteit starten de colleges in het voor- en najaar.
Schrijf je hier in en haal je MJU-diploma!

Drie musea in Twente organiseren samen een collegereeks. Tijdens ieder college ontdek je een ander museum en een ander onderwerp. Dit najaar gaan we op zoek naar antwoorden op de vragen of slangen vroeger konden lopen, of de aarde altijd blijft bestaan en wat er allemaal gebeurt in een groot orkest.

Colleges

10 november: Hoe onderzoek je een planeet?
Locatie:Cosmos Sterrenwacht
In alle uithoeken van het zonnestelsel bestuderen wetenschappers manen en planeten om te leren hoe ze zijn ontstaan. Hoe onderzoek je eigenlijk een planeet? Tuur door een telescoop, leer waarom satellieten baantjes vliegen om een planeet en speur mee met de robotkarretjes op Mars. In dit college ontdek je het verhaal achter de waanzinnige landschappen van enkele prachtige planeten in ons zonnestelsel.

17 november: Is de bas de basis van alle muziek
Locatie:Oyfo Techniekmuseum
In dit werkcollege onderzoeken we of de bas, en dan met name de Contrabas, het belangrijkste instrument is in de Pop-, Rock- en klassieke muziek. Waarom zijn die lage trillingen lekker en krijg je daar een fijn gevoel van? En hoe klinkt muziek zonder de bas. Je gaat ook zelf aan de slag om lage tonen te laten klinken.

24 november: Hoe klinken dieren in de muziek?
Locatie:Natura Docet Wonderryck Twente
Van de middeleeuwen tot nu spelen dieren een belangrijke rol in de muziek. Luister en kijk samen met Ben Coelman hoe je de dieren ontdekt in de verschillende muziekstukken. Alles komt voorbij: van miauwende katten tot brullende leeuwen, van tjilpende vogeltjes tot galopperende paarden. Welke dieren hoor jij in de muziek?

Natura Docet Wonderryck Twente Oldenzaalsestraat 39 - 7591 GL Denekamp
Oyfo Techniekmuseum Industriestraat 9 - 7553 CK Hengelo
Cosmos Sterrenwacht Frensdorferweg 22 - 7635 NK Lattrop

Wanneer

Prijzen

  • € 22,50 Entreeprijs

(voor 3 colleges in 3 musea in Twente)

Locatie

Cosmos Sterrenwacht

Adres
Frensdorferweg 22, 7635NK Lattrop
Telefoon
0541-229700
E-mail
Website
sterrenwachtcosmos.nl/

Tip je vrienden

facebook twitter